середа, 10 жовтня 2007 17:58

"Азовмаш" змінив тренера

Керівництво чемпіона України з баскетболу маріупольського "Азовмашу" змінило головного тренера команди. Литовський фахівець Рімас Гірсіс очолював клуб три роки і зробив його триразовим чемпіоном України та фіналістом Кубка Європи ФІБА. Тепер його заступить співвітчизник Альгірдас Бразіс, 45 років.

Причина ротації — хвороба органів травлення Гірскіса, через яку він уже два тижні перебуває в лікарні Донецька. Після курсу лікування, який триватиме щонайменше до кінця року, колишній головний тренер "Азовмашу" стане спортивним директором клубу.

Бразіса порекомендував сам Гірскіс. Новий наставник чемпіона України з 1982-го по 1995 рік виступав за литовський "Жальгірис". Потім п"ять років був асистентом головного тренера команди, з 2000-го очолив клуб і одразу зробив його чемпіоном Литви. Торік став керівником естонського "Тарту" і здобув перше місце в місцевому чемпіонаті. Однак продовжити контракт не захотів. Пояснює це відсутністю у країні належного інтересу до баскетболу.

Зараз ви читаєте новину «"Азовмаш" змінив тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі