середа, 29 грудня 2010 02:15

"Арсенал" виграв у "Челсі" вперше за два роки

Автор: фото: REUTERS/Dylan Martinez
  Правий крайній ”Арсенала” Тео Волкотт (№14) забив гол і віддав результативну передачу в матчі з ”Челсі”
Правий крайній ”Арсенала” Тео Волкотт (№14) забив гол і віддав результативну передачу в матчі з ”Челсі”

У черговому турі чемпіонату Англії лондонський "Арсенал" обіграв "Челсі" — 3:1. Це перша перемога "канонірів" над земляками за останні два роки. "Арсенал" облаштувався в турнірній таблиці на другому місці, поступаючись двома очками "Манчестер Юнайтед", який свій виїзний матч проти "Бірмінгема" проводив учора ввечері.

Виграш підопічних Арсена Венґера допоміг їм частково позбутися реноме клубу, який не вміє грати проти грандів англійського та європейського футболу і залишається без титулів із 2005 року.

Венґер у матчі проти "Челсі" посадив на лаву запасних Андрія Аршавіна. Перевівши наліво Саміра Насрі, наставник "Арсенала" довірив правий фланг атаки Тео Волкотту. І той став героєм поєдинку. Спочатку вивів Сеска Фабрегаса на порожні ворота, й той забив другий гол, а потім забив сам.

Надійно грала й оборона "Канонірів", де Джуру в центрі поля замінив Скіллачі. Єдиної й уже звичної помилки припустився тільки Кошельни, який за розіграшу стандартної ситуації не втримав Івановича.

"Арсенал" володів територіальною перевагою від початку поєдинку, але це ще нічого не означало: у попередніх зустрічах "Челсі" також віддавав ініціативу, але різко додавав у ході матчу.

Тепер цього не трапилося. Матч укотре підтвердив "спрацьованість" лідерів "Челсі". Террі, Дроґба, Лемпард, Есьєн утомилися з року в рік тягнути команду, а гідного поповнення немає. Як наслідок тренерові "Челсі" Карло Анчелотті, хоча його підопічні поступалися, ніким було посилити гру — французький форвард Ніколя Анелька травмований.

Після матчу Анчелотті заявив, що не боїться звільнення. Сьогодні його футболісти проведуть домашній поєдинок проти "Болтона", який у разі виграшу обійде чинних чемпіонів і посяде четверту сходинку.

У зимову відставку наставника "Челсі" не віриться. Власник клубу Роман Абрамович марить перемогою в Лізі чемпіонів, а в цьому турнірі команда подолала груповий етап і отримала у 1/8 фіналу прохідний данський "Копенгаген". Анчелотті ще в "Мілані" показав, що вміє готувати команду до плей-офф і обходитися мінімальною кількістю футболістів. Тому італійський тренер не наполягає на купівлі нових гравців.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" виграв у "Челсі" вперше за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі