понеділок, 12 травня 2008 16:42

Андрій Ярмоленко забезпечив три очки команді Юрія Сьоміна

Автор: фото: Андрій ЛУКАЦЬКИЙ/ФК ”Димнамо” (Київ)
  Андрій Ярмоленко (№70) вийшов на заміну на 83-й хвилині матчу ”Динамо” — ”Ворскла”. Через 6 хвилин він провів вирішальний у матчі гол
Андрій Ярмоленко (№70) вийшов на заміну на 83-й хвилині матчу ”Динамо” — ”Ворскла”. Через 6 хвилин він провів вирішальний у матчі гол

Донецький "Шахтар" зберіг лідерство в чемпіонаті України. У передостанньому турі підопічні Мірчі Луческу обіграли в Харкові місцеву однойменну команду — 3:0. На очко відстає київське "Динамо", яке із труднощами виграло вдома у "Ворскли" — 2:1. Матч відбувався в 61-й день народження головного тренера киян Юрія Сьоміна. Переможний м"яч на 89-й хвилині провів нападаючий Андрій Ярмоленко.

— Мені пощастило, — заявив Ярмоленко після матчу. — Вийшов на останні 10 хвилин матчу. Як слід навіть не встиг вписатися в гру.

Андрій перейшов до "Динамо" на початку 2007 року. Уродженець російського Санкт-Петербурга, форвард виступав за чернігівську "Десну". Анонсуючи перехід, спортсмена представили як "хлопчика зі 130-го кілометра", маючи на увазі відстань між Києвом та Черніговом, і порівняли з Андрієм Шевченком.

— Ярмоленко — хороший, старанний хлопчик, — каже "ГПУ" наставник динамівського дубля Геннадій Литовченко, 45 років. — Націлений на ворота, непогано орієнтується у штрафному майданчику, з головою — поле бачить. Можливо, фізичні дані йому ще треба трохи підтягнути.

Запитую, чи готовий форвард із наступного сезону постійно грати за основну команду.

— Це нехай Сьомін вирішує. Ярмоленка під прицілом він тримає — це точно. Але треба дивитися, чи зуміє той себе проявити в умовах конкуренції, — говорить Литовченко.

Перший м"яч в українській вищій лізі Олександр Гладкий провів у дев"ятому матчі. Тодішньому форвардові "Металіста" було 17 років та 2 місяці. Сергій Ребров забив у дебютному матчі чемпіонату СРСР 17-річним. Андрій Шевченко відзначився у третьому поєдинку за "Динамо", коли нинішньому форварду "Челсі" було 18 років і 2 місяці. Ярмоленко ж забив у дебютному матчі у віці 18 років та 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Ярмоленко забезпечив три очки команді Юрія Сьоміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі