середа, 08 грудня 2010 04:00

Анчелотті погано спить через результати "Челсі"

Лондонський "Челсі" виграв один матч із п'яти, які провів у листопаді, а минулої суботи не зміг перемогти вдома "Евертон" (1:1). Чемпіон Англії втратив лідерство і пересунувся на третю позицію в турнірній таблиці.

— Не можу зрозуміти, що діється з клубом, — каже головний тренер "Челсі" Карло Анчелотті. — Ми не граємо у футбол, а просто гамселимо м'яч. Через це останнім часом я погано сплю.

У невдач "Челсі" може бути кілька пояснень. Перша: традиційний листопадовий спад команди — торік "аристократи" пережили щось подібне саме на цьому відрізку сезону, але зуміли подолати проблеми і фінішувати першими в чемпіонаті.

Друга і вочевидь головна: незрозуміла трансферна політика клубу Романа Абрамовича. Анчелотті — тренер, який любить довіряти ветеранам, що показав ще в "Мілані", і не вимагає у міжсезоння купу нових гравців. Але очевидно, що команда, яка володіє найпотужнішим стартовим складом у англійській прем'єр-лізі, страждає від короткої лави запасних. Незрозуміло, чим керувався "Челсі", продаючи до "Реала" центрального захисника Карвальйо. Заміни йому не знайшли: Брума ще занадто "сирий" для матчів високого рівня, а Террі та Алекс потерпають від травм.

Постійно травмований лідер півзахисту Френк Лемпард, проблеми зі здоров'ям мають Майкл Есьєн та Дідьє Дрогба. Альтернативи цим футболістам немає, а Абрамович, вочевидь, достатньо натішився футбольною іграшкою і не вкладатє в неї грошей.

Ситуацію ускладнює незрозуміле звільнення помічника Анчелотті Рея Вілкінса посеред сезону. Досі точно невідомо, хто був його ініціатором. Навряд чи головний тренер — Анчелотті вміє вживатися з людьми, а звільняти місце для Паоло Мальдіні чи Мауро Тассоті,  соратників по "Мілану", Карлетто точно сенсу не було — ті відмовляються залишати батьківщину. Тож, імовірно, від Вілкінса позбавився сам Абрамович, зваживши на конфлікт Рея з виконавчим директором Роном Гурлеєм, який прийшов на місце Пітера Кеньона. Враховуючи, що влітку клуб має залишити спортивний директор Франк Арнесен, можна  говорити, що Абрамович взявся за серйозні зміни в менеджменті клубу.

Чи збереже своє місце Анчелотті? Це буде залежати від європейського виступу "Челсі". Абрамович мріє виграти Лігу чемпіонів. Для цього він і запросив італійського тренера. У березні, після поразки від "Інтера", господар "Челсі" провів серйозну розмову з Анчелотті. Тому вдалося втриматися на посаді тільки через перемогу в чемпіонаті Англії. Тепер прем'єр-ліга Абрамовича мало цікавить. Якщо "Челсі" не стане чемпіоном Європи, Анчелотті повернеться на батьківщину і стане головним тренером "Роми" — він давно хотів очолити цю команду.

Зараз ви читаєте новину «Анчелотті погано спить через результати "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі