вівторок, 18 грудня 2012 00:00

Яковенко залишив молодіжну збірну України

48-річний Павло Яковенко подав у відставку з посади старшого тренера молодіжної збірної України. Причини називати відмовляється, але, кажуть, таке рішення зумовили дві обставини. Яковенко — ставленик Григорія Суркіса, колишнього президента Федерації футболу. Нове керівництво хоче бачити на посаді "свого" тренера. Друга — зменшення фінансування на збори та спаринги молодіжної збірної.

Позаторік Яковенко вивів збірну 21-річних до фінальної частини чемпіонату Європи. У стикових матчах були обіграні завжди сильні Нідерланди. Але у груповому турнірі Євро-2011 підопічні Яковенка виступили невдало. До півфіналу не потрапили. Це позбавило шансів поборотися за путівку на Олімпіаду-2012.

Цього року наступне покоління "молодіжки" не пробилося до фінальної частини Євро-2013 — припинили боротьбу після кваліфікаційного турніру.

Головним претендентом на те, щоб замінити Яковенка, називають 62-річного Сергія Морозова, колишнього тренера вінницької "Ниви", івано-франківського "Прикарпаття" та полтавської "Ворскли". Але він не підтверджує цю інформацію.

— На цю тему зі мною ніхто не розмовляв, — сказав учора Сергій Юрійович. — Поки що обговорювати нічого.

Зараз ви читаєте новину «Яковенко залишив молодіжну збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі