четвер, 21 серпня 2008 18:22

Ахметову не слід виганяти Луческу

 

У чемпіонаті України зіграно п"ять турів. Підсумки цього змагального відрізка підбиває для "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років.

Донецький "Металург" не втратив жодного очка. Це закономірність чи збіг обставин?

— Збіг обставин. У матчах із "Кривбасом" та "Карпатами" донеччанам пощастило. При цьому слід визнати: болгарський тренер команди Ніколай Костов і гру трохи налагодив, і зробив так, щоб у гравців донецького "Металурга" прокинулася совість. Раніше вони грали навіть із меншим азартом, ніж ветерани у матчах свого чемпіонату. 31 серпня "Металург" гратиме в Києві проти "Динамо". Думаю, програє й опуститься з часом на кілька рядків.

Це тому, що "Динамо" таке сильне?

— Кияни прогресують очевидно. Потроху травмовані повертаються — Юссуф, наприклад. "Динамо" грає ще у Лізі чемпіонів і через щільний графік може недобирати очки. А так команда виглядає симпатично.

На старті чемпіонату фахівці відзначають високий рівень гри Мілевського. Ви завжди критично оцінювали гру цього форварда. Думку змінили?

— У середу я говорив по телефону з Юрієм Сьоміним, головним тренером "Динамо". "Ви — єдиний, хто вірив у нашу перемогу над "Спартаком", — сказав Юрій Павлович. Так, я публічно спрогнозував перемогу "Динамо" — 2:1. "А як вам Мілевський?" — Сьомін питає. Визнаю: хлопець узявся за голову, почав стояти на ногах, а не падати, і діє непогано. Єдиний відвертий недолік — гра головою. Із таким зростом він майже безпорадний у повітрі, практично не забиває. А от друг Мілевського Алієв грає як блатний. Нікого не слухає, все хоче або сам зробити, або через Мілевського. Михайличенко правильно робить, що не бере його до збірної.

Чому невдало стартував "Шахтар"?

— Гірникам не таланить. Мають купу моментів і не реалізовують. Я ніколи не був прихильником Луческу, але зараз на місці Ріната Ахметова не виганяв би його, а дав можливість спокійно працювати. Тим більше, що донеччани впевнено зіграли стартовий матч проти Загреба в єврокубках.

Які команди вас здивували?

— Стабільно — ніхто. "Львів" — у матчі проти"Металіста". "Дніпро" бився з "Шахтарем", грав "від ножа". Симпатизую "Ворсклі", хоча в останньому матчі проти" Львова" команда діяла безбарвно. Але це зрозуміло — хто ж починає в таку спеку. Навіщо знущатися над футболістами, можна подумати, вони ростуть у нас як абрикоси в Криму влітку? Але все одно за перше місце боротимуться "Шахтар" і "Динамо", а за третє — "Металіст" і "Дніпро". Правда, давайте ще постежимо за донецьким "Металургом".

Зараз ви читаєте новину «Ахметову не слід виганяти Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі