понеділок, 13 червня 2011 10:52

Збірна Англії уникла поразки у матчі з Іспанією на молодіжному Євро-2011
13

Фото: Reuters

Зі стартовим свистком шведського арбітра Маркуса Стрьомбергссона іспанці кинулися на ворота Френка Філдінга. Попри це перший небезпечний момент виник саме у воріт іспанців. Після подачі з кутового захисник "Манчестер Юнайтед" Крістофер Смоллінг вистрибнув вище всіх, однак завдати прицільного удару у нього не вийшло. З відповіддю іспанці не забарилися. При розіграші стандарту капітан іспанців Хаві Мартінес переправив м'яч на дальню стійку, а Андер Еррера добив його в ворота.

Пропущений гол не знітив англійців і вони частіше стали накочувати флангами свої атаки. Чудові нагоди зрівняти рахунок мав представник "Болтона" Деніель Старрідж, проте спочатку він не встиг на простріл Денні Роуза, а згодом свою майстерність продемонстрував Давід де Хеа, перевівши м'яч на кутовий. Іспанці відповідали стрімкими контрвипадами. Дальніми ударами Еррера перевіряв пильність голкіпера англійців - Філдінг був на місці.

По перерві підопічні Стюарта Пірса повністю заволоділи територіально перевагою, проте до небезпечних моментів справа не доходила. У свою чергу контратаки іспанців несли загрозу володінням Філдінга. На 58-й хвилині активний Еррера міг подвоїти рахунок. Після його пострілу з-за меж карної зони м'яч влучив у захисника і летів у "девятку", однак Філдінг в ефектному стрибку перевів його на кутовий.

Аби освіжити гру своєї команди Пірс вдався до подвійної заміни, замінивши Майкла Мансьєнна та Денні Роуза на Джека Родвелла і Генрі Ленсбері відповідно. Проте бажаного підсилення цей хід не приніс. Після години гри іспанці перевели гру на половину поля збірної Англії. На 71-й хвилині підопічні Луїса Мільї розіграли чудову комбінацію, завершенням якої став удар Мартіна Монтої, але каталонцю бракувало точності.

За дві хвилини до завершення Денні Уелбек несподівано зрівняв рахунок. Атаку на фланзі розпочав Кайл Уолкер, який увірвався в штрафну і зробив передачу на манкуніанця. Захисники збірної Іспанії намагалися створити штучний "офсайд", але помилилися і залишили англійця сам на сам з Де Хеа. Уелбек не помилився.

Наступними суперниками іспанців стануть чехи, які раніше переграли збірну України (2:1), натомість англійців екзаменуватимуть підопічні Павла Яковенка, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

1-й тур

Група В

Іспанія U-21 - Англія U-21 - 1:1 (1:0, 0:1)

Голи: 1:0 - Андер (14), 1:1 - Уелбек (88).

ІСПАНІЯ U-21: Де Хеа, Дідак, А. Ботіа, А. Домінгес, Монтойя, Андер (Капель, 86), Хаві Мартінес, Тіаго Алькантара, Жеффрен (Боян, 80), Адріан (Пареха, 72), Мата.

АНГЛІЯ U-21: Філдінг, Джонс, Бертран, Смоллінг, Уокер, Роуз (Ленсбері, 67), Хендерсон, Мансьєнн (Родуелл, 67), Клеверлі (С. Сінклейр, 81), Старрідж, Уелбек.

Попередження: Тіаго Алькантара (24), Уелбек (35), Андер (70).

Чехія U-21 - Україна U-21 - 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 1:0 - Дочкал (49), 2:0 - Дочкал (56), 2:1 - Білий (88).

Турнірне становище: Чехія - 3, Англія - 1, Іспанія - 1, Україна - 0

Зараз ви читаєте новину «Збірна Англії уникла поразки у матчі з Іспанією на молодіжному Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі