вівторок, 12 липня 2022 23:52

За Лігу чемпіонів стає боязно. Основа "Динамо" розгромно програла "Ліону"

За Лігу чемпіонів стає боязно. Основа "Динамо" розгромно програла "Ліону"
Основа "Динамо" розгромно програла "Ліону". Фото: ФК "Динамо"

У другому з двох спарингів київського "Динамо" та французького "Ліона" у вівторок, 12 липня, взяли участь основні гравці обох команди. Кілька годин до того колективи зіграли резервними складами, і "біло-сині" перемогли 3:1.

Основний склад киян на сезон уже остаточно вимальовується. В атаці Мірча Луческу розраховує на Артема Бєсєдіна, Віктора Циганкова й Беньяміна Вербича. У півзахисті їм допомагатимуть Віталій Буяльський, Микола Шапаренко й Сергій Сидорчук. Першим голкіпером буде Георгій Бущан. У захисті безальтернативними на своїх позиціях є Томаш Кендзьора, Денис Попов та Ілля Забарний.

Наставник "Динамо" проглянув на лівому фланзі оборони і Костянтина Вівчаренка, і Владислава Дубінчака, та все ж схиляється до кандидатури правоногого Олександра Караваєва. Саме він вийшов у грі основних складів з "Ліоном".

Тренер "ткачів" Петер Бош також виставив основу, за винятком кількох виконавців. Особливу увагу варто було приділити Александру Ляказетту, який нещодавно повернувся в клуб з лондонського "Арсеналу", й Тете. Бразилець утік із "Шахтаря", скориставшись новим правилом ФІФА щодо легіонерів. Повертатися до донецького клубу він не збирається та протистояв сьогодні "Динамо" в новій футболці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс гарантував Ярмоленку унікальні умови: подробиці пропозиції

За перші 15 хв. команди створили по одному моменту. Буяльський пробив в падінні через себе поруч зі стійкою, а Токо-Екамбі не реалізував вихід один на один з Бущаном. Георгій ногою доторкнувся м'яча й перевів на кутовий. Футболісти також показали, що не збираються поступатися один одному сьогодні. Сидорчук навіть побачив перед собою жовту картку за блокування візаві.

Відчувається і переживання Луческу за дії команди. До старту в кваліфікації Ліги чемпіонів залишається тиждень. Румунський фахівець активно кричав і підказував своїм підопічним. Навіть перекрикував прихильників "Ліона", які приїхали на поєдинок. Окремо дісталося Попову, коли той віддав неточний довгий пас на інший фланг.

У першому таймі головний арбітр кілька разів приймав не зовсім зрозумілі рішення на користь французької команди, що додатково завело динамівців. Вони часто були незадоволені свистками судді й сперечалися з ним. Загалом рефері давав гравцям боротися. І цієї боротьби було набагато більше, ніж небезпечних моментів біля воріт обох клубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" – "Фенербахче": відомо, хто транслюватиме матчі в Україні

У перерві Мірча Луческу здивував заміною. Замість Буяльського вийшов Дубінчак. Владислав зайняв позицію лівого захисника, Караваєв став правим вінгером, Вербич – лівим, а Циганков почав діяти під форвардом. Поки всі звикали до перестановок, "Динамо" пропустило. Бущан відбив перед собою м'яч після удару головою, а захисники втратили Кастелло Люкеба, який і відкрив рахунок.

Як і в першому матчі дня, в середині другого тайму наставник "Ліона" змінив ледь не весь склад. У "біло-синіх" з'явився шанс відігратися. Натомість, двічі пропустили. Спочатку дали пробити з-за меж штрафного майданчика Філіппу Бує, а згодом Секу Леґа реалізував вихід один на один – 0:3.

Якщо динамівці так легко пропускали від юних футболістів "Ліона", то за результат протистояння з "Фенербахче" стає лячно. Фізичні кондиції футболістів залишають бажати кращого. У Луческу та його тренерського штабу є ще тиждень, аби щось виправити.

Наступним суперником "Динамо" в контрольних матчах буде бельгійський "Антверпен". Зустріч відбудуться 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «За Лігу чемпіонів стає боязно. Основа "Динамо" розгромно програла "Ліону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі