пʼятниця, 19 серпня 2011 13:53

"Ворскла" покажи цим молдаванам, де їх місце": репортаж з Полтави
14

Фото: Олег Журавльов

18 серпня в Полтаві відбулася гра плей-офф Ліги Європи між полтавською "Ворсклою" та "Динамо", Бухарест (Румунія.)

"Румуни наших фанів злякалися і шифруються, - говорить хлопець років двадцяти. Він стоїть біля фонтану навпроти полтавського стадіону "Ворскла". Біля нього дівчина і ще двоє юнаків. Компанія п'є пиво.

"Я тобі кажу, сьогодні бачив трьох, такі наглі ходять, наче додому приїхали, - вигукує другий хлопець. – Нада, щоб "Ворскла" сьогодні їх усіх на місце поставила."

За дві години до гри "Ворскли" з бухарестським "Динамо" до стадіону сходяться вболівальники. Люди розсідаються на лавочках у парку поруч з ареною. Четверо чоловіків розставляють на лаві пластикові стаканчики, дістають літрову пляшку горілки.

"Треба зараз за успіх бахнути, - повний дядько розливає горілку по стаканчикам.

Ще кілька компаній у парку розпивають пиво. Біля стадіону ідуть двоє міліціонерів, на п'яних не дивляться.

"Я постійно, коли футбол на дєжурство попадаю, задовбався уже, - каже один. – А мені більше бокс подобається."

Біля пам'ятника Слави у центрі Полтави компанія з 7 чоловік активно фотографується. Дівчата залазять у квіткові клумби, просять хлопців їх познімати.

"Ми з Пирятину за "Ворсклу" поболіть приїхали, - розповідає 23-річний Олександр Зайченко. – Такий шанс вийти у Лігу Європи треба іспользовать. Нічого особливого у румунах немає. Хотілося б, щоб 2:0 наші перемогли."

По центральним вулицям міста проїжджає кілька автомобілів. З їх вікон стирчать зелено-білі прапори. Водій часто сигналять.

У центральній частині міста майже зовсім немає міліціонерів. Біля готелю "Раффінато" сидять лише двоє правоохоронців. Кажуть, у цьому закладі зупинилася румунська команда.

"Та вони чогось сховалися від усіх, - каже 36-річний Антон. Він сидить у парку біля готелю. – Я два роки тому на "Бенфіці" був, то португальці, якісь привітніші були. І футболісти їхні гуляли містом. А ці поприїжджали і сидять, як шпіони."

За півгодини до початку гри, біля стадіону збираються близько п'ятдесяти полтавських фанів.

"Ворскла" покажи цим молдаванам, де їх місце, - кричить один з вболівальників. У нього на шиї зав'язаний шарф у кольорах полтавської команди. – Що румуни, що молдавани, мені вони всі однакові."

За п'ятнадцять хвилини розпочинається гра. На гостевій трибуні кілька десятків румунських вболівальників скандують "Динамо". Їх починають перекрикувати полтавські фанати.

"Хоч мало румун, а кричать лучше наших, - каже один з вболівальників із центральної трибуни. – А румуни по технічніше наших грають. Хоч б нічия сьогодні була."

За п'ятнадцять хвилин до кінця першого тайму "Ворскла" забиває перший гол. Вболівальники полтавської команди кілька хвилин дружно скандують "Ворскла". У другому таймі полтавці пропускають м'яч у свої ворота.

"От рахіти", - кричить з трибун хлопець років шістнадцяти. Він з розмаху б'є ногою крісло на якому сидить.

Гра закінчуються з рахунком 2:1 на користь "Ворскли". Годину після матчу вболівальники не розходяться від стадіону. Дружно починають аплодувати футболістам "Динамо", які сідають в автобус.

"Та це ж не наші, кому ти аплодуєш" - дівчина штовхає у бік хлопця.

Біля автобусної зупинки "Сінна" без свідомості лежить дівчина. Над нею схилилися четверо хлопців. Один поливає її водою з пляшки.

"Спасіть її, що ж це твориться," - кричить подруга дівчини. Навпроти неї двоє міліціонерів розтягують двох хлопців, які б'ються.

"Оце, так футбол закінчився, - двоє чоловіків проходять повз непритомну дівчину. – Видно хтось з хлопців дівчину бахнув, а другий обороняє."

За двадцять хвилин міліціонери відвозять хуліганів.

Зараз ви читаєте новину «"Ворскла" покажи цим молдаванам, де їх місце": репортаж з Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі