субота, 30 червня 2012 12:01

Вімблдон. 5-й день. Матч Джокович-Федерер став ближчим, а 20-річна італійка здивувала світ
8

Беннето залишив усі сили в 4-му сеті
Фото: ФОТО: Reuters
Шарапова не відчула тайванку - 6:1 6:4
Кербер проводить фантастичний сезон. У 3-му колі пройшла Крістіну Макхейл зі США
Шуай Пенг розібралась із суперперспективною Арантою Рус
Віра Звонарьова грала у фіналі-2010. Зараз - лише третє коло

У п'ятницю на Вімблдонському турнірі продовжилась тенденція до збільшення несподіваних результатів. У чоловіків одразу декілька сіяних досить високо тенісистів завершили виступи вже в другому та третьому колі.

Так, талановитий Мілош Раоніч (21) у чотирьох сетах програв колишньому гравцеві топ-20 Сему Куеррі із США — 6:7 7:6 7:6 6:4. Очевидно, причиною невдачі стало те, що канадець не взяв жодного гейму на подачі суперника. Це був перенесений матч четверга, тому Куеррі майже без відпочинку гратиме в суботу проти хорвата Маріна Чиліча (16).

Згадав молодість 31-річний Ксав'є Малісс з Бельгії. Після Жиля Сімона його жертвою став 17-а ракетка турніру Фернандо Вердаско — матч тривав 5 сетів. У 2002-му Малісс доходив у Лондоні до півфіналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. 4-й день. "Чорний четвер" для українців та перша за 7 років трагедія Надаля

У четвертому раунді він зіграє з "королем Вімблдону" Роджером Федерером, який свій матч із французом Жульєном Беннето зіграв зовсім не по-королівськи. Перші дві партії фаворит змагань хоч і з опором, але програв — 4:6 6:7. У третій партії Роджер узяв себе в руки та взяв дві подачі суперника — 6:2. Четвертий сет виявився вирішальним — тай брейк виграв Федерер 8:6. На 5-у партію Беннето не вистачило сил. Підвели м'язи, не допомагав масаж. Легка перемога Федерера — 6:1. З Джоковичем в таку гру довго не пограєш...

Перша ракетка світу теж дав шанс Радеку Штепанеку. Чех виграв перший сет, але в наступний трьох був швидко поставлений на місце — 6:2 6:2 6:2. У 4-му колі Джокович зустрінеться з несіяним співвітчизником Віктором Троіцкі, який нарешті набрав втрачену форму. Серб розібрався з 15-ою ракеткою змагань Хуаном Монако з Аргентини — 7:5 7:5 6:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Третій день турніру приніс чотири "жіночих" сенсації та перемогу Бондаренко

Впевнено розносить суперників на шматки француз Рішар Гаске (18). Півфіналіст Вімблдону — 2007 знищив 12-го номера посіву Ніколаса Альмагро — 63 6:4 6:4. Наступний його матч — із Флоріаном Маєром (Німеччина).

Останній з росіян Михайло Южний не збавляє обертів. У третьому колі жертвою досвідченого бійця з Москви став представник топ-10 Янко Тіпсаревич. 8-а ракетка світу здався без шансів — 3:6 4:6 6:3 3:6.

У жінок усе йде більш-менш за планом. До четвертого кола вийшли Марія Шарапова (гратиме з Сабін Лісіцкі), Агнешка Радванська, Анжелік Кербер та Шуай Пенг (гратиме з Марією Кириленко).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Другий день турніру став нещасливим для шести росіян та двох ветеранів

Сенсацію піднесла молода італійка Каміла Джорджі, дебютантка турнірів Великого шолому, 145-й номер в рейтингу. Її черговою жертвою стала досвідчена Надія Петрова.

Не змогла дограти матч із екс-першою ракеткою світу Кім Клійстерс Віра Звонарьова. Тепер бельгійку очікує непростий матч з 8-ю сіяною Кербер.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. 5-й день. Матч Джокович-Федерер став ближчим, а 20-річна італійка здивувала світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі