субота, 08 червня 2024 18:45

Швьонтек розгромила Паоліні і втретє поспіль стала переможницею "Ролан Гаррос"

Швьонтек розгромила Паоліні і втретє поспіль стала переможницею "Ролан Гаррос"
Польська тенісистка Іга Швьонтек виграла Ролан Гаррос-2024. Фото: Getty Images

Польська тенісистка Іга Швьонтек виграла Ролан Гаррос-2024.

У фіналі вона без проблем перемогла італійку Ясміне Паоліні, для якої це був перший фінал Grand Slam у кар'єрі. Матч тривав 1 годину 10 хвилин і завершився з рахунком 6:2, 6:1, пише "Чемпіон".

На початку першого сету, за рахунку 1:1, Паоліні подарувала інтригу, вигравши гейм на подачі фаворитки, але Швьонтек одразу ж зробила зворотній брейк, після чого почала штампувати гейми один за одним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка Костюк не пройшла до фіналу Roland Garros-2024

Для 23-річної польки це вже четверта перемога на Ролан Гаррос. Більше лише у Кріс Еверт (7), Маргарет Корт (5) і Штефі Граф (6). В Жюстін Енен також 4 титули в Парижі.

Загалом же це 5-й Grand Slam у кар'єрі Швьонтек (також був US Open у 2022 році). Окрім того, завдяки цій перемозі вона захистила 2000 рейтингових очок.

Зазначимо, що у Паоліні ще буде шанс виграти Ролан Гаррос-2024 - у парному розряді. У фіналі вона разом із землячкою Сарою Еррані зіграє проти Коко Гофф і Катерини Синякової.

Матч відбудеться завтра, 9 червня.

Завдяки своєму виступу на відкритому чемпіонаті Франції Ясміне підніметься одразу на вісім позицій і в оновленому рейтингу WTA cтане 7-ю.

Тенісистка Марта Костюк стане першою ракеткою України після Відкритого чемпіонату Франції-2024.

Марта зможе обійти Еліну Світоліну в рейтингу WTA, яка поступилась Єлені Рибакіній у 1/8 фіналу "Ролан Гаррос" та не змогла повторити успіх торішнього змагання (чвертьфінал). Найкраща українська тенісистка втратила 190 балів.

Зараз, у рейтингу Еліна опустилась з 19 на 21 позицію. А Костюк зуміла піднятися на 18 сходинку. 21-річна киянка дійшла до другого раунду "Ролан Гаррос" та заробила 60 очок, оскільки минулого року Марта завершила виступ вже у першому колі.

Зараз ви читаєте новину «Швьонтек розгромила Паоліні і втретє поспіль стала переможницею "Ролан Гаррос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі