четвер, 22 березня 2012 09:42

Суперліга. "Мавпи" не впоралися з "Будівельником", "Дніпро" засмутив "Київ"

Суперліга. "Мавпи" не впоралися з "Будівельником", "Дніпро" засмутив "Київ"

У середу, 21 березня, Черкаси та Дніпропетровськ приймали гостей зі столиці.

Незважаючи на результативну гру Івана Кольєвіча і Кенні Аделеке, Черкаські Мавпи не зуміли перемогти лідера чемпіонату. І хоча господарі паркету змусили суперника понервувати, скоротивши наприкінці зустрічі розрив в рахунку до двох пунктів, гравці Будівельника на останніх секундах холоднокровно реалізували 6/6 штрафних, відсвяткувавши перемогу з рахунком 75-69.

Саме чорногорський захисник і нігерійський центровий, які вдвох отримали більше третини командних очок, дозволили господарям паркету в першій половині на рівних протистояти грізному супернику. І хоча, захопивши ініціативу на старті поєдинку, Будівельники лідерством так і не поступилися, Черкаські Мавпи протягом другої десятихвилинки двічі зрівнювали рахунок і були близькі до того, щоб вийти вперед. У підсумку команди вирушили на велику перерву за рахунку 41-43 на користь гостей.

На старті другої половини команди продовжили грати на зустрічних курсах, проте ближче до кінця третьої чверті Будівельник здійснив ривок, повівши в рахунку +7. Черкаські Мавпи боролися до останнього, втім тактика фолів очікуваного успіху їм не принесла. Команда Звездана Мітровіча перемогла і ще більше зміцнила своє лідерство в турнірній таблиці регулярного чемпіонату Суперліги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Одеса" розгромила "Говерлу", "Хімік" "форсував" "Дніпро"

У результаті Іван Кольєвіч став найрезультативнішим гравцем матчу, відзначившись 24 здобутими очками та 6 підбираннями. Кенні Аделеке записав на свій рахунок 21 очко та 15 підбирань. 11 очок здобув Олександр Неруш.

По 12 очок Будівельнику принесли Суад Шеховіч і Михайло Анісімов, який, крім того, став автором 9 підбирань. 11 очок і 4 підбирання заніс до свого активу Артем Параховський.

В іншому поєдинку дня Дніпро обіграв БК Київ, а Стівен Буртт і Деррік Лоу, який відзначав свій День народження, стали кращими гравцями принципового матчу. Отримавши майже половину очок команди, дует захисників допоміг Дніпру здолати Вовків з рахунком 95-82. Таким чином, команда Вальдемарас Хомічуса не тільки збільшила відрив від киян, а й обійшла Говерлу, піднявшись на сьому сходинку турнірної таблиці.

Обидві команди підійшли до матчу з максимальною концентрацією, про що свідчить перша десятихвилинка, яка пройшла в рівній боротьбі. На старті другої чверті господарі паркету спробували відірватися від Києва, однак далі, ніж на п'ять очок Вовки суперника не відпускали. Але активність новачка дніпрян Младена Пантіча, далекі кидки Олексія Щепкіна, а також холоднокровність іменинника Дерріка Лоу під час пробиття штрафних дозволили Дніпру внести необхідний перелом у гру і завершити першу половину з рахунком 64-49 на свою користь. Примітно, що в цілому в другій чверті дніпряни отримали 40 очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Дніпро" і "Київ" здобули перемоги

Комфортна різниця в рахунку забезпечила господарям досить спокійну другу половину, адже, незважаючи на всі спроби киян скоротити відставання, Дніпро зберіг лідерство і вдруге в сезоні здобув важливу перемогу над командою Віталія Чернія.

Крім Стівена Бьортта, який відзначився 28 очками та 5 підбираннями, і Дерріка Лоу, які записали на свій рахунок 17 очок, а також по 5 підбирань і передач, в складі Дніпра варто виділити Младена Петріча. Центровий вдало дебютував за дніпропетровську команду, в першому ж матчі відзначившись дабл-даблом (12 очок + 11 підбирань) і 4 блок-шотами. Таку ж кількість очок здобув Кінтел Вудс. 10 очок стали надбанням Чарльза Томаса.

Ще один дабл-дабл оформив бігмен Києва Вернон Гудрідж, до 14 очок додавши 12 зібраних відскоків і 4 блок-шота. По 11 очок столичній команді принесли Владислав Подолян, Руслан Отверченко і Гаррі Ервін, по 10 очок - Деррік Зіммерман і В'ячеслав Бобров.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Мавпи" не впоралися з "Будівельником", "Дніпро" засмутив "Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі