середа, 02 жовтня 2013 16:18

"Шахтар" повинен перемогти МЮ

"Шахтар" повинен перемогти МЮ
Тейшейра став лідером атак "Шахтаря". Фото: sport-xl.net

Сьогодні відбудеться найстатусніший матч осені за участі українських клубів. Донецький "Шахтар" прийме чемпіона Англії "Манчестер Юнайтед".

Підопічні Мірчі Луческу цілком здатні перемогти у цьому матчі. Чому?

1. Відсутність Алекса Фергюсона

Легендарний сер пішов, і МЮ почав пробуксовувати. Нині команда посідає 12 місце в чемпіонаті Англії. Усе очікувано, і добре, що "Шахтар" зустрінеться з Руні та компанією на етапі групового турніру, а не в плей-офф, бо а) до того часу МЮ оговтається б) якщо і ні, то змінять тренера, а це завжди дає поштовх команді.

2. Прогрес "Шахтаря"

Донеччани поступово налагоджують гостру комбінаційну гру. Донецьке "дербі" це підтвердило. "Гірники" мали купу моментів і нічия нелогічна. Так, є проблеми в обороні, але і ставлення до гри проти "МЮ" з боку захисників "Шахтаря" буде іншим, ніж у суботу.

Перемога у Сан-Себастьяні частково скинула з "Шахтаря" психологічний тягар. Команда має три очки і може ризикувати.

3. Алекс Тейшейра і Бернард

Тейшейра продовжує прогресувати і став лідером "Шахтаря" в атаці. Бернард ще не адаптувався у новому колективі на сто відсотків, але навіть неоптимальний, він уже показав свої сильні індивідуальні якості.

4. Відсутність Ріо Фердінанда

Можна багато говорити, що захисник уже старий та повільний, але факт: кращого партнера у Неманьї Відича немає.

5. "Донбас Арена"

Якість поля цілком дозволяє "Шахтареві" грати у свій футбол — швидкий, з миттєвою зміною позицій, рухом м'яча. "МЮ" навряд чи зіграє першим номером і натисне в позиційній атаці на гірників, як це робила "Боруссія". Відтак — гру "замовлятимуть" господарі. "Шахтар" уміє це робити, і добирає склад саме для таких дій.

Матч почнеться о 21.45 за Києвом. Онлайн на нашому сайті. Телетрансляцію наживо вестимуть канали "Україна" та "Футбол+".

У Донецьку працює наш кореспондент, який передає усі останні новини з місця подій.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" повинен перемогти МЮ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі