четвер, 25 серпня 2022 20:52

Розгром від кіпріотів. "Дніпро-1" вилетів до Ліги конференцій

Розгром від кіпріотів. "Дніпро-1" вилетів до Ліги конференцій
"Дніпро-1" поступився кіпрському АЕК у кваліфікації Ліги Європи, тому зіграє в Лізі конференцій. Фото: СК "Дніпро-1"

У четвер, 25 серпня, СК "Дніпро-1" провів свій другий єврокубковий матч в історії. Дніпровська команда на виїзді зустрічалася з клубом АЕК Ларнака.

Тиждень тому кіпрська команда перемогла з рахунком 2:1, тому підопічним Олександра Кучера, аби вийти до групового етапу Ліги Європи, потрібен був лише виграш.

"Спортклубівці" активніше почали гру. Громов пробив вище поперечини з-за меж штрафного майданчика. Господарі також відповіли неточним ударом, а також заволоділи ініціативою.

Та все ж АЕК не поспішав йти в атаку великими силами, адже рахунок їх повністю влаштовував. На 18-й хв. нагадав про себе Довбик. Артем отримав м'яч, пройшов двох захисників і намагався влучити в кут воріт – поруч зі стійкою.

Натомість "Дніпро-1" пропустив. Футболісти кіпрського клубу розіграли свій четвертий кутовий. Гуцуляк дозволив пробити Адаму Дьюрчо, і м'яч рикошетом від Олександра Сватка залетів до сітки воріт. Валеф не встиг зреагувати, адже захисник перебував за кілька метрів від нього – 1:0.

В атаці у відповідь українська команда забов'язана була відіграватися. Спочатку воротар перевів на кутовий прицільний дальній удар Бланко. Після подачі від прапорця головою пробив Гуцуляк – голкіпер відбив перед собою. На добиванні першим опинився Сваток, однак буквально з кількох метрів пробив головою вище воріт.

"Дніпро-1" заволодів тотальною перевагою. Футболісти завдали чимало ударів. Не вистачало лише точності. Перважна більшість спроб не влучала в площині воріт. Перейшовши в атаку великими силами, дніпряни пропустили контратаку перед свистком на перерву. І пропустили вдруге. Відзначився Рафаел Лопеш – 2:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга конференцій усе ближче: відеоогляд матчу "Дніпро-1" – АЕК

АЕК двічі пробив у площину воріт гостей у першому таймі – й двічі забив. Невтішна й несправедлива статистика, проте у футболі так буває достатньо часто. У другій половині зустрічі "Дніпру-1" потрібно було забивати мінімум тричі.

Українська команда активніше почала другий тайм. Знову було кілька ударів, однак до реальної загрози справа так і не доходила. В одному з епізодів камера зафіксувала погляд Громова після чергової неточної спроби. На обличчі можна було помітити риторичне запитання: "Як таке взагалі може бути?"...

Дніпряни більше володіли м'ячем, більше били, проте пробити захист і воротаря АЕК їм так і не вдалося. Зате втретє відзначилися господарі. Ефектним і красивим ударом одну з атак завершив Нікос Енглезу – 3:0.

Після двох поразок від АЕК "Дніпро-1" понизився до Ліги конференцій. У третьому за силою євротурнірі українська команда стартуватиме відразу з групового етапу.

СК "Дніпро-1" дізнається суперників у групі Ліги конференцій у п'ятницю, 26 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Розгром від кіпріотів. "Дніпро-1" вилетів до Ліги конференцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі