четвер, 05 лютого 2009 15:45

Російських біатлоністів хочуть усунути від ЧС-2009 і Олімпіади-2010

Російських біатлоністів хочуть усунути від ЧС-2009 і Олімпіади-2010

Німецький тренер Вольфганг Піхлер, який очолює збірну Швеції з біатлону, запропонував усунути всю російську команду від участі в чемпіонаті світу 2009 року і в Олімпіаді 2010 року, пише lenta.ru з посиланням на шведське видання Aftonbladet. Піхлер зробив свою заяву, коментуючи історію про позитивні допінг-проби "А" російських біатлоністів.

Тренер упевнений, що російські біатлоністи застосовують допінг "систематично" протягом декількох років. Піхлер додав, що ухваленню рішення про відлучення збірної Росії повинен посприяти прем"єр-міністр РФ Володимир Путін. Якщо ж він цього не зробить, то дискваліфікувати російську команду повинен Міжнародний союз біатлоністів (IBU).

Біатлоністи застосовують допінг "систематично"

Відзначимо, що в березні 2008 року, коли у вживанні допінгу підозрювалася російська біатлоністка Тетяна Моїсєєва, Піхлер також закликав застосувати до збірної Росії жорсткі санкції. Мойсеєєву виправдали протягом двох тижнів, і підозра в застосуванні допінгу з неї була знята.

5 грудня 2008 року позитивний результат дали допінг-проби "А" трьох російських біатлоністів. IBU повідомив про це Союз біатлоністів Росії (СБР) 2 лютого 2009 року. За інформацією видання "Комсомольська Правда", допінг-тест не пройшли Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко. Офіційного підтвердження ця інформація не отримала.

3 лютого член медичної комісії IBU П"єр Жаньє заявив, що в аналізах був виявлений еритропоетин третього покоління (CERA). Результати допінг-проб "В" повинні бути оприлюдненні до 12 лютого, але це може відбутися і раніше. Чемпіонат світу 2009 року стартує в корейському Пхенчхані 14 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Російських біатлоністів хочуть усунути від ЧС-2009 і Олімпіади-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі