четвер, 12 лютого 2009 16:54

Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва

Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва

Допінг, виявлений в пробах російських біатлоністів, виявився еритропоетином (ЕРО) "кустарного російського виробництва", повідомляє агентство спортивної інформації "Весь Спорт" з посиланням на своє джерело. Знайдений різновид ЕРО має деякі відмінності від класичних зразків. Аналіз допінг-проб "В" трьох російських біатлоністів завершився 12 лютого в швейцарській Лозанні.

Допінг-проби "А", що дали позитивний результат, були узяті у росіян 5 грудня 2008 року. У повідомленні про результати проб "А", відправленому Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) в Союз біатлоністів Росії (СБР), говорилося, що в аналізах був виявлений саме ЕРО.

IBU тимчасово усунув біатлоністів від участі в змаганнях, а їхні імена будуть офіційно названі 13 лютого в корейському Пхенчхані. 14 лютого в цьому місті стартує чемпіонат світу з біатлону 2009 року. За інформацією газети "Комсомольська Правда", що посилається на своє джерело, на допінгу попалися Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко.

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі