четвер, 27 липня 2023 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська фехтувальниця така ж брудна, яка армія РФ: Кулеба відреагував на дискваліфакацію Харлан

Російська фехтувальниця така ж брудна, яка армія РФ: Кулеба відреагував на дискваліфакацію Харлан
Дмитро Кулеба звернувся до Міжнародної федерації фехтування. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародну федерацію фехтування дозволити українці Ользі Харлан і далі змагатися на чемпіонаті світу з фехтування.

Росіянка Анна Смирнова програла і вирішила зіграти брудно, так само, як діє російська армія на полі бою. Про це Кулеба заявив у четвер.

"Анна Смирнова програла у чесних змаганнях і вирішила зіграти брудно з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою", – сказав міністр.

Ольга Харлан перемогла у чесному змаганні та гідно показала себе, заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію і Білорусь не запросять на Олімпіаду

"Я закликаю FIE відновити права Харлан і дозволити їй змагатися", – заявив міністр закордонних справ.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку "нейтральній" атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій. Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову "привітання" з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою – дискваліфікацією з турніру.

У Федерації фехтування України заявили про апеляцію на дискваліфікацію.

Зараз ви читаєте новину «Російська фехтувальниця така ж брудна, яка армія РФ: Кулеба відреагував на дискваліфакацію Харлан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі