четвер, 13 липня 2023 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію і Білорусь не запросять на Олімпіаду

Росію і Білорусь не запросять на Олімпіаду
Рішення ухвалили у зв'язку із санкціями. Фото: olympics.com

Міжнародний олімпійський комітет не відправлятиме запрошення Російській Федерації і Білорусі на літні Олімпійські ігри, які відбудуться наступного року у Парижі.

Про це повідомив сайт МОК.

"Запрошення до 203 відповідних Національних олімпійських комітетів будуть надіслані 26 липня. Не будуть надіслані запрошення НОК Росії і Білорусі, а також НОК Гватемали, чиє членство наразі призупинено", – повідомив комітет.

Рішення ухвалили у зв'язку із санкціями, введеними МОК щодо російського і білоруського спорту через військову агресію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менеджер Усика пояснив, чому перемога над Дюбуа є надважливою

У червні Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про недопущення російських і білоруських спортсменів на Олімпійські і Паралімпійські ігри.

У січні президент України Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону щодо намагання МОК допустити спортсменів з РФ на ігри в Парижі.

В березні МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам з РФ і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

На це відреагував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. МОК ризикує увійти в історію як організація, яка потурає агресорам, сказав міністр. Участь російських і білоруських спортсменів у будь-якому міжнародному спортивному змаганні неприпустима, заявив.

Зараз ви читаєте новину «Росію і Білорусь не запросять на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі