вівторок, 28 березня 2023 18:44

Міжнародний олімпійський комітет допустив росіян і білорусів

Міжнародний олімпійський комітет допустив росіян і білорусів
Про рішення повідомив голова МОК Томас Бах. Фото: Getty Images

Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам із країни-агресорки Російської Федерації і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

Водночас, відклав розгляд питання щодо їхньої участі в Олімпіаді. Про це заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання Виконкому організації, повідомили "Суспільне".

Бах заявив, що російські і білоруські атлети можуть змагатися за дотриманням певних умов.

Зокрема – як нейтральні атлети, команди з Росії і Білорусі не братимуть участь. До участі також не допускаються атлети і персонал, які активно підтримують війну, та спортсмени, які мають контракт з російською і білоруською арміями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик – росіянам: "Ви третій рейх у всьому його прояві"

Нейтральні атлети мають відповідати усім вимогам, зокрема антидопінгових правил, повідомили у МОК.

Бах сказав, що санкції проти РФ і Білорусі, які забороняють країнам проводити змагання і брати участь у міжнародних заходах під власною символікою, мають залишатися у силі.

Також сказав, що розгляд участі спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіадах 2024 та 2026 років відклали.

В Україні перед засіданням Виконкому МОК заявили, що повернення спортсменів з РФ і Білорусі під нейтральним прапором "не є покаранням" для них і закликали організацію відмовитися від цього рішення.

У січні президент України Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону. Причина – намагання Міжнародного олімпійського комітету допустити спортсменів з РФ на змагання та Олімпійські ігри у Парижі.

Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур.

У країні-агресорці РФ спорт, пропаганда і армія нероздільні. Російські чи білоруські спортсмени не мають брати участі в Олімпійських іграх, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний олімпійський комітет допустив росіян і білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі