четвер, 22 червня 2023 20:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Без росіян і білорусів: ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо Олімпійських ігор

Без росіян і білорусів: ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо Олімпійських ігор
Допуск росіян і білорусів до Олімпійських ігор – це немислимо, заявила ПАРЄ. Фото: East News

Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про недопущення російських і білоруських спортсменів на Олімпійські і Паралімпійські ігри.

Рішення ПАРЄ ухвалила у четвер.

Асамблея закликала національних представників Міжнародного олімпійського комітету, національні і міжнародні спортивні федерації висловити незгоду з пропозицією МОК дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в іграх у Парижі.

"Асамблея вважає, що участь російських і білоруських спортсменів в Олімпійських і Паралімпійських іграх за нинішніх умов є немислимою. І використовуватиметься як інструмент пропаганди", – сказано у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь має заплатити репарації Україні. У Раді зареєстрували постанову

Також заявили про недопуск росіян та білорусів і під нейтральним прапором.

Сьогодні ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій підтримала вступ України в НАТО, українську формулу миру і назвала наміри Російської Федерації підірвати Запорізьку атомну електростанцію загрозою всьому континенту.

У січні президент України Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону щодо намагання МОК допустити спортсменів з РФ на ігри в Парижі.

Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур.

Зараз ви читаєте новину «Без росіян і білорусів: ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо Олімпійських ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі