субота, 27 березня 2010 14:30

"Валуєв нагадував дівчину на виданні, яка хоче вдало вийти заміж" - Кличко

"Валуєв нагадував дівчину на виданні, яка хоче вдало вийти заміж" - Кличко

Чемпіон світу у важкій вазі за версією WBC Віталій Кличко дав інтерв"ю газеті "СЭ". Боксер розповів про поєдинок з Валуєвим, який так і не відбувся.

- Любителі боксу дуже чекали вашого поєдинку з Миколою Валуєвим. Чому у вас з ним не склалося? І чи правда, що сам Микола битися був готовий, але воду каламутив Дон Кінг?

- Я Колю попереджав, щоб він не укладав контракт із Доном Кінгом. Коля говорить дуже красиво, виголошує розумні промови, але здійснює дурні вчинки. Піти на співпрацю з Кінгом - одна з його великих помилок.

Між іншим, свого часу я радив Валуєву поговорити з Романом Кармазіним - я ж і його попереджав не укладати контракт з Кінгом. Але Роман до мене не прислухався. А потім, коли ми зустрілися, визнав, що я був правий. Я Валуєву говорив: "Коля, Дон Кінг - це злий геній. Від нього, незважаючи на прекрасні перемоги на рингу, пішов без грошей Мохаммед Алі. Майк Тайсон розлучився з Доном Кінгом і зовсім банкрутом. Цей список можна продовжувати, в ньому величезна кількість боксерів ... " Перш ніж робити якісь кроки, завжди потрібно зважити всі "за" і "проти". Валуєв, незважаючи на мої застереження, все-таки пішов до Кінга. І сьогодні Микола пожинає плоди.

- Ви дійсно пропонували йому за бій 2,5 мільйони доларів?

- І це при тому, що він зовсім недавно програв Хею! Коли Леннокс Льюїс за десять днів до поєдинку зробив мені пропозицію боксувати за найпрестижніший титул у світі, я, не замислюючись, не питаючи, яка сума гонорару, сказав: "Так". Фінансове питання було тоді для мене навіть не на другому місці - на третьому або четвертому. Мені потрібно було виграти звання чемпіона світу за найпрестижнішою версією.

Коля ж у переговорах зі мною нагадував дівчину на виданні, яка хоче вдало вийти заміж. Його не цікавив титул, спортивний результат. Для нього важлива була лише фінансова складова. Після довгої торгівлі він нібито погодився на 2,5 мільйона доларів, але став виставляти додаткові умови. Я хочу задати питання: "А хто чемпіон світу?" Які мені можна диктувати умови? Врешті-решт, я ж зробив Миколі таку пропозицію, яку він ні від кого ніколи не отримував. І навряд чи ще отримає.

- Після того, як бій з Валуєвим зірвався, у пресі були повідомлення про те, що ви назвали його боягузом. Миколи це настільки обурило, що він заявив: мовляв, якби ви сказали йому це в обличчя, то він з вами тут же побився б, причому безкоштовно ...

- Не буду коментувати подібні речі. Думаю, люди, які читають такі заяви, тільки посміхнуться. Коля намагається у цій ситуації не втратити обличчя, можна сказати, знайти якесь виправдання.

- Чи може бій з Валуєвим відбутися в майбутньому?

- Якщо він і далі буде себе вести, як ця сама дівчина на виданні, і якщо головною мотивацією для нього залишиться фінансова сторона, то ... Але ж таких грошей, які ми йому запропонували, він не заробляв навіть чемпіоном світу! Загалом, Валуєв використовував все, щоб сказати цьому поєдинку "ні". Якби Микола хотів боксувати, думаю, Дон Кінг його втримати не зміг би.

- І все-таки, якщо у Валуєва буде справжнє бажання з вами битися, то цей поєдинок ще можливий?

- Теоретично - так.

Зараз ви читаєте новину «"Валуєв нагадував дівчину на виданні, яка хоче вдало вийти заміж" - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі