неділя, 11 липня 2010 17:41

"Не хочемо, щоб нічия з "Динамо" зіграла з "Оболонню" злий жарт" - Слободян

"Не хочемо, щоб нічия з "Динамо" зіграла з "Оболонню" злий жарт" - Слободян

"Динамо" і "Оболонь" вдруге у своїй історії зіграли внічию. У першому турі нового сезону київське дербі закінчилося з рахунком 2:2.

- На фініші враження від матчу тільки хороші, - розповів "Gazeta.ua" президент "пивоварів" Олександр Слободян, - за 15 перших хвилин "Динамо" тільки двічі переходило центр поля. Ми почали дуже добре. Потім необ"єктивне суддівство трохи зламало нам гру і це пересмикування не пішло нам на користь.

Два пропущенні голи на 35-й і 37-й хвилинах психологічно підірвали команду. У перерві матчу тренер надихнув команду на успішну гру, хлопцям було сказано, що "ви нічим не гірші, проявляйте характер, затисніть суперника і відквитайте цей результат".

У команди є потенціал, важливо його реалізувати. Ті зірки, які є в київському "Динамо", можливо десь нас недооцінили. Окремі газети написали, що ми чи не перші кандидати на виліт у першу лігу. Мені це було дуже неприємно читати, тому що аналізуючи наші придбання і втрати я давно прийшов до висновку, що потенціал цих футболістів вищий.

Наприклад, потенціал Кучеренка вищий, ніж потенціал Куценка. Опорник Валентин Слюсар на два порядки вищий за Рожка. Я не хочу сказати нічого поганого про тих хлопців, які пішли з команди. Хай вони успішно грають, заробляють свої великі гроші, які їм запропонували.

Можливо, наш бюджет не такий великий, як в інших команд. Але ми ростемо, це безперечно. Наш стадіон вистражданий, протягом багатьох років ми добивалися дозволу на його будівництво.

Матч проти "Динамо" показав, що нам потрібна західна і східна трибуни. Вони обов"язково будуть, але це буде трохи пізніше – коли ми отримаємо дозволи на будівництво. Якщо у нас буде успішна гра, то можуть з"явитися додаткові спонсори, ми б хотіли їх мати, адже всі витрати лягають на виробничу структуру "Оболонь". Нам піднімають податки і стає дуже не просто підтримувати футбол, але ми віримо в наших гравців і свій клуб. Думаю, ми на правильному шляху.

- Що відчули, коли Олександр Мандзюк на 92-й хвилині зрівняв рахунок у матчі?

- Я був трохи розчарований суддівством. На початку другого тайму гравець київського "Динамо" Тарас Михалик мав отримати другу жовту картку. А суддя навіть не призначив штрафний удар у бік воріт "Динамо". Не потрібно створювати таким грандам як київське "Динамо" і "Шахтар" пільгові умови для існування. Вони і так їх мають.

Їм потрібно створити бойові умови, такі з якими вони зустрічаються на європейській арені. Щоб вони знали, що їх чекатиме в Європі. А виходячи з таким суддівством потім у матчах проти європейських команд при рівному суддівстві вони мають великі проблеми, тому що не звикли до такого.

Це говорить про те, що судді мають бути незалежними від ФФУ та Прем"єр-ліги. Це те про що більшість президентів клубів говорять кожного разу. Можливо, Колліна в цьому плані трішки допоможе.

- Команда отримає призові за нічию з "Динамо"?

- Минулого сезону за перші шість команд Прем"єр-ліги були передбачені підвищені преміальні. За перші дві команди ("Динамо" і "Шахтар") футболісти отримували преміальні з коефіцієнтом 1,5, за решту команд з шістки – 1,25. Команди, які не входять у шістку оцінюються у призові з коефіцієнтом 1. Шкала існує. За матч з "Динамо" хлопці свої 1,5 коефіцієнта заслужили.

- Валентин Слюсар пожартував, що друге місце в чемпіонаті вважатиметься для "Оболоні" провалом.

- Під час презентації нового логотипу ми вже озвучили для команди завдання на сезон – потрапити у першу десятку. Нас залишила значна група футболістів, тому ми тверезо оцінюємо свої можливості. Краще їх недооцінити, ніж переоцінити. Ми не хочемо, щоб успіх у матчі з "Динамо" зіграв з "Оболонню" злий жарт. Команді ще є над чим працювати.

Наш "дубль" також дуже цікавий (переміг молодіжну команду "Динамо" - 2:1). Там є плеяда майбутніх українських зірок. Їм тільки потрібно створити умови. Та є зірки, ви їх побачите.

Взагалі у школі "Зміна" навчається 600 юних футболістів. Ми хочемо, щоб вони бачили свою мету. Завдання для них - бути здоровими. Вони не всі стануть зірками чи футболістами основи нашої команди, хоча вони повинні наполегливо до цього йти. Підтримка футбольної школи "Зміна" для нас також дуже важлива. Ми хочемо, щоб діти не тинялися вулицями, а займалися футболом.

- Зміна логотипу виявилася фартовою?

- Будемо надіятися. Нове лого виглядає дуже сучасним і красивим.

У другому турі "Оболонь" гостюватиме у фіналіста Кубка України донецького "Металурга".

Зараз ви читаєте новину «"Не хочемо, щоб нічия з "Динамо" зіграла з "Оболонню" злий жарт" - Слободян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі