пʼятниця, 02 квітня 2010 14:39

"Нашими наступниками по Євро-2012 стали люди, які "в темі" - Васюник

"Нашими наступниками по Євро-2012 стали люди, які "в темі" - Васюник

В уряді Миколи Азарова вже фактично повністю відомі прізвища нових відповідальних за підготовку України до Євро-2012. Колишній віце-прем"єр України Іван Васюник, який відповідав за підготовку країни до турніру в уряді Юлії Тимошенко, оцінив нові кадрові призначення.

"Євро-2012 – загальнодержавний проект, до якого не було, немає і не може бути опозиції.

Я неодноразово наголошував, що цей проект вимагає повної мобілізації всіх ресурсів держави та розслаблятися не можна ні на секунду, аж до фінального свистка на НСК "Олімпійський" у 2012 році."

Іван Васильович спокійний за підготовку України до Євро-2012. Для цього у Васюника є кілька підстав.

"По-перше, до відставки нам вдалося вивести практично всі основні об"єкти з кризової ситуації. Будівництво, попри важку фінансову ситуацію, велося в межах графіку (за винятком окремих некритичних затримок через погодні умови). Була налагоджена ефективна система управління цим масштабним проектом.

По-друге, нашими наступниками стали люди, які є так би мовити "в темі" - вони і раніше в тій чи іншій формі були залучені до підготовки Євро-2012. Борис Колесніков має солідний досвід ведення низки великих бізнес проектів, є професійним управлінцем. Тому я вірю, що він гідно продовжить підготовку до Євро-2012."

Іван Васильович впевнений, що криза вплинула на масштаб проекту. Екс-віце-прем"єр назвав три важливі складові, які забезпечать успішну підготовку до турніру.

"Повне і своєчасне фінансування всіх об"єктів, безумовне дотримання графіків на усіх об"єктах, злагоджена робота єдиної команди Євро-2012 - уряду, чотирьох міст, Федерації футболу, Місцевого оргкомітету та УЄФА.

На початку ж 2008 року, коли я почав опікуватися в уряді проектом Євро-2012, зі всіх об"єктів турніру роботи велися активно по-суті лише на "Донбас-арені". Саме партнерські відносини керівництва держави та президента ФФУ Григорія Суркіса, єдина позиція щодо стратегічних питань у підготовці до турніру, злагоджена командна робота дозволили в підсумку вивести проект Євро-2012 з критичного стану."

Васюник вважає, що для України турнір 2012 року – не лише футбол, а й візитна картка в Європу. Він підкреслив, що суб"єктом даного проекту є ціла держава.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Нашими наступниками по Євро-2012 стали люди, які "в темі" - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі