вівторок, 10 листопада 2009 08:29

"Хочемо забити грекам мінімум один гол і не пропустити" - Михайличенко

"Хочемо забити грекам мінімум один гол і не пропустити" - Михайличенко

В понеділок на заміській базі київського "Динамо" в Чапаєвці відбувся день відкритих дверей для представників українських ЗМІ. Журналісти мали можливість поставити Олексію Михайличенку питання напередодні ключової стадії у відборі до фінальної частини чемпіонату світу.

- Представники чемпіонату України зібралися на базі ще в суботу. Наші легіонери Анатолій Тимощук і Дмитро Чигринський приєдналися до команди тільки вчора.

Андрій Воронін висловив бажання залишитися в розташуванні "Ліверпуля" і зосередиться на тому, щоб забронювати собі місце в основному складі. Ми пішли гравцеві на зустріч, адже в збірній Воронін на даний момент також не потрапляє в склад.

За Ігорем Худоб"яком ми стежили ще з тих пір, коли він грав в "Карпатах" разом з Василем Кобіним. Чи вийде він в основному складі? Про це ми дізнаємося трохи пізніше. Він заслужив своєю грою виклику в збірну. Він дуже технічний і талановитий футболіст, і хорош ий хлопець.

У нас достатньо часу для підготовки до цих двох ігор. Найголовніше, що всі прибулі футболісти здорові і готові зіграти в обох матчах. Цей тиждень ми присвятимо підготовці до майбутніх ігор і вивчення суперника. Всі хлопці горять бажанням підвести логічний підсумок у відборі до чемпіонату світу і здобути путівку в ПАР.

Як ми будуватимемо гру в Греції? Ми будемо прагнути забити як мінімум один гол і бажано не пропустити на виїзді, щоб полегшити собі завдання перед звітним поєдинком. У нас багато футболістів "на картках", тому нам треба бути обережними. У будь-якому випадку, в Афінах ми гратимемо на перемогу. Чи влаштує нас нічия? На це питання я вам зможу відповісти тільки після донецького поєдинку. Греція - дуже сильна команда, яка довела це, здобувши путівку в плей-офф.

Хотів би раз і назавжди закрити тему з перенесенням 13-го туру чемпіонату України. Я жодного разу за весь час роботи в збірній не звертався до ФФУ або Прем"єр-ліги з проханням про перенесення чемпіонату, але цього разу я не бачив іншого виходу. Футболісти двох наших провідних клубів дуже втомилися за останній час і їм була необхідна якась розрядка, як фізична, так і психологічна. У нас на носі суперважливий матч і я не просив перенести весь тур, я просив перенести тільки дві гри за участю "Динамо" і "Шахтаря". Мені прийшов лист від УПЛ з побажаннями успіхів і ствердженням того, що тур відбудеться в призначений час.

Я не згоден з твердженням, що УПЛ робить все з метою догодити "Динамо". Так, вони хочуть догодити, але іншій команді - збірній України. Це пусті розмови і час їх припиняти.

Якщо подивитися на всіх наших збірників, то не тільки Олександр Кучер зіграв минулого тижня слабо. Слабо зіграли всі збірники. Тому я просив перенести тур, щоб гравці мали більше можливості відпочити. Для прикладу приведу практику Греції, де вчора був зіграний черговий тур, в результаті якого травми отримали два кандидати в збірну своєї країни.

За матеріалами Sport.ua

Зараз ви читаєте новину «"Хочемо забити грекам мінімум один гол і не пропустити" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі