пʼятниця, 06 листопада 2009 13:11

Тренери українських клубів не проти перенесення 13-го туру

Тренери українських клубів не проти перенесення 13-го туру

Видання "Команда" опитало наставників клубів української Прем"єр-ліги на предмет їхнього ставлення до перенесення 13-го туру чемпіонату України на весняну частину першості в інтересах національної збірної країни.

Валерій Газзаєв ("Динамо"): "Я повністю згоден з тим, що потрібно перенести найближчий тур. Все це в інтересах збірної. Від поєдинків з греками залежить доля головної команди країни, чи потрапить вона на мундіаль. Напевно, з нашого боку ми повинні зробити все можливе, щоб гравці як можна краще підготувалися до цих двох зустрічей ".

Мирон Маркевич ("Металіст"): "Якщо зміна дати майбутнього ігрового дня продиктована інтересами збірної України, і зацікавленість у цьому висловив головний тренер команди Олексій Михайличенко, то, на мій погляд, тур треба переносити. Тут, мені здається, двох думок бути не може, оскільки національна команда - це головна команда країни, і завдання, які стоять перед нею, - першорядні. Тим більше, коли на кону - завоювання путівки у фінальну частину чемпіонату світу. Однак якщо і приймати рішення про перенесення туру, то робити це потрібно було не сьогодні і не завтра , а відразу ж, як тільки стало відомо про те, що збірна вийшла в плей-офф. Тоді б не було плутанини. Навіщо потрібно було затягувати рішення цього питання, не розумію. В разі скасування туру в нас з"явилася б тритижнева пауза у календарі, і ми дали б хоч невеликий відпочинок гравцям, а так - нам доводиться перебувати в повному невіданні. Це ненормальна ситуація".

Микола Костов ("Металург" Д): "Безумовно, наша команда прийме будь-який вердикт. Але треба, щоб Федерація футболу України та Прем"єр-ліга якнайшвидше прийшли до компромісу в цьому питанні, оскільки клубам нічого не зрозуміло в цій ситуації. Втім, незважаючи ні на що, "Металург" футболістам відпустки не давав, і робота йде у звичному режимі".

Микола Павлов ("Ворскла"): "Інтереси збірної для нас не порожні слова, але якщо тур переноситься, то обов"язково для всіх клубів".

Юрій Максимов ("Оболонь"): "Я однозначно "за". Необхідно створити максимально комфортні умови для підготовки збірної до вирішальних поєдинків за вихід у фінальну стадію чемпіонату світу. А тут ще й епідемія грипу в країні - це теж може послужити підставою для зміни дати проведення туру".

Юрій Коваль ("Зоря"): "Переносити матчі завжди погано, проте в даній ситуації, впевнений, це необхідно. По-перше, ми виступаємо для вболівальників, а з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні, навряд чи багато глядачів прийдуть на трибуни. По-друге, зміна дати туру допоможе команді Олексія Михайличенка краще підготуватися до зустрічей плей-офф з Грецією. Звичайно, колективи три тижні будуть перебувати без ігрової практики, збивається ритм, але є певні форс-мажорні обставини..."

Ігор Гамула ("Закарпаття"): "Звичайно, з огляду на ту обставину, що у киян останнім часом був дуже напружений календар, нам вигідно було зустрітися з ними в неділю. Але оскільки ціла група динамівців входить у сферу інтересів наставника збірної України Олексія Михайличенка, то для кращої підготовки головної команди країни до вирішальних поєдинків з греками наше рандеву можна було б провести і навесні. Адже на кону міжнародний імідж футбольної України".

turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Тренери українських клубів не проти перенесення 13-го туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі