пʼятниця, 06 листопада 2009 11:58

Троє українських клубів виступили проти перенесення 13-го туру

Троє українських клубів виступили проти перенесення 13-го туру

Керівники одеського "Чорноморця", львівських "Карпат" і сімферопольської "Таврії" негативно поставилися до рішення Федерації футболу України про перенесення матчів 13-го туру Прем"єр-ліги на весну в зв"язку з матчами збірних України та Греції.

Зокрема в.о. президента ФК "Чорноморець" Олег Марус заявив, що прийняте ФФУ рішення йде врозріз з позицією більшості професійних футбольних клубів країни. "Я вважаю, що перенесення матчів у даній ситуації було недоцільним. ФК "Чорноморець" поважає інтереси національної збірної України і, природно, бажає їй досягти поставленої мети, завоювати путівку на чемпіонат світу в ПАР. Однак, прийняте Федерацією футболу України рішення йде врозріз з позицією більшості професійних футбольних клубів країни, які, власне, і є основними постачальниками гравців для нашої збірної", - сказав Марус.

Такої ж думки дотримується і головний тренер одеситів Андрій Баль: "Думаю, що, в крайньому випадку, можна було б перенести матчі найближчого туру тільки тим командам Прем"єр-ліги, які делегували в збірну своїх представників".

Президент СК "Таврія" Сергій Куніцин незадоволений тим, що більшість учасників чемпіонату на три тижні залишилася без ігрової практики. "Нічого, окрім подиву, це перенесення не викликає. З логіки розвитку подій таке рішення ніяк не виходило: у розпал чемпіонату більшість його учасників на три тижні залишилися без ігрової практики. А практика ця потрібна всім, і в першу чергу гравцям збірної, яким необхідно підійти до матчів плей-офф відбору до чемпіонату світу 2010 року з греками в повній бойовій готовності", - підкреслив Куніцин.

Спортивний директор "Карпат" Степан Юрчишин також незадоволений перенесенням матчів і наводить приклад сусідніх чемпіонатів. "Ось, для прикладу, в Росії всі команди грають і ніхто нічого не переносить. І, взагалі, головний тренер збірної Олексій Михайличенко пропонував перенести матчі "Динамо", "Шахтаря" і "Дніпра". Чим же завинили інші клуби? З нами, як і з іншими клубами, ніхто навіть не порадився. Просто поставили перед фактом", - підкреслив Юрчишин.

Нагадаємо, 3 листопада ФФУ оголосила про те, що матчі 13-го туру Прем"єр-ліги, заплановані на 7 і 8 листопада, перенесено на весну. Прем"єр-ліга в свою чергу заявила, що не буде виконувати це рішення, і матчі 13-го туру відбудуться згідно з календарем, тобто 7 і 8 листопада, і пропонувала компромісний варіант з перенесенням матчів за участю "Динамо", "Дніпра" та "Шахтаря". Однак, 5 листопада Прем"єр-ліга все-таки погодилася з рішенням ФФУ, але при цьому пообіцяла звернутися до ЄПФЛ, УЄФА та ФІФА з проханням дати оцінку діям Федерації.

Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Троє українських клубів виступили проти перенесення 13-го туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі