четвер, 12 березня 2009 16:57

"Якщо "Шахтар" пройде ЦСКА, то дійде до фіналу" - Щербаков

"Якщо "Шахтар" пройде ЦСКА, то дійде до фіналу" - Щербаков

Уболівальники "Шахтаря" з 20-річним стажем пам"ятають останню гру між командами в Москві ще в рамках останнього чемпіонату СРСР. 27 червня 1991 року "Шахтар" переміг армійців 4:3, помстившись таким чином за нічию в першому колі в Донецьку.

З тією нічиєю взагалі вийшла невелика заминка. А, вірніше, великий скандал. "Шахтар" упевнено вигравав гру 1:0 після красивого голу Сергія Щербакова. Але за декілька хвилин до фінального свистка суддя Рагімов у ворота господарів призначив дуже спірний пенальті, який був реалізований.

Традиційно дисципліновані уболівальники "Шахтаря" відреагували на суворе суддівське рішення дуже бурхливо. Декілька сотень фанів були непохитні в своєму бажанні поговорити по душах з арбітром матчу Рагімовим. У результаті суддя залишав стадіон близько півночі. Причому залишати арену "людині в чорному" довелося в пожежній машині!

"Я добре пам"ятаю той матч, - розповів екс-нападаючий "Шахтаря" і португальського "Спортінга" Сергій Щербаков. - Адже тоді забив красивий гол - обіграв декількох армійців і пробив правою ногою метрів з 25. Так ми повели в рахунку. Але в кінці матчу після падіння, здається, Ігоря Корнєєва, суддя показав на одинадцятиметрову позначку.

Після того, як пенальті був реалізований, у нас вже просто не було часу щось змінити - фінальна сирена арбітра прозвучала чи не після того, як ми розвели м"яч в центрі поля. Уболівальники після матчу довго не розходилися".

Думка Щербакова

"Вважаю, що сили команд приблизно рівні. У ЦСКА ігрова дисципліна трохи краща. А у "Шахтаря" більш зіграний склад, - так розцінює шанси команд Сергій. - Гадаю, донеччани в Москві зіграють з одним нападаючим. І це може стати їх помилкою. Проводити в обороні 90 хвилин - це не тільки погано, але і може вилізти боком.

Втім, в протистоянні з "Тоттенхемом" команда Мірчі Луческу, на мій погляд, краще зіграла саме в гостях. У Донецьку господарям трохи пощастилр з голами. І тут я хочу ще раз підкреслити, що як тільки в Донецьку на полі вийшов другий нападаючий, ударна потужність команди відразу зросла. Селезньов вийшов і швидко забив. Можливо, в "Лужниках" теж є сенс зіграти в два нападаючі?

У будь-якому випадку, мої симпатії будуть на стороні "Шахтаря", де я зробив собі футбольне ім"я. Думаю, що якщо "Шахтар" переможе ЦСКА, то дійде до фіналу Кубка УЄФА".

Досьє

Сергій Щербаков. Народився 15 серпня 1971 року в Донецьку. Виступав за "Шахтар" Донецьк (1988-92), "Спортінг" Лісабон, Португалія (1992-93). Чемпіон Європи у складі юнацької збірної СРСР (1990), бронзовий призер і найкращий бомбардир молодіжного чемпіонату світу-1991. Переїхав з Лісабона до Москви в 1997 році.

За матеріалами sport.com.ua, terriko

Зараз ви читаєте новину «"Якщо "Шахтар" пройде ЦСКА, то дійде до фіналу" - Щербаков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі