понеділок, 01 квітня 2013 18:28

Підгрушна отримала від Бубки нагороду найкращої спортсменки зими

Підгрушна отримала від Бубки нагороду найкращої спортсменки зими
Сергій Бубка відзначив успіх жіночого біатлону ФОТО: noc-ukr.org

Сьогодні, 1 квітня, героїня зимового сезону біатлоністка Олена Підгрушна отримала з рук президента НОК України Сергія Бубки заслужену нагороду "Кращої спортсменки грудня, січня і лютого".

Успішний виступ Олени дозволив їй стати абсолютною рекордсменкою серед наших спортсменів по стабільності завойованих титулів від НОК України, інформує прес-служба НОК.

"За 8 років визначення НОК кращого спортсмена місяця не було такого прецеденту, щоб один і той же атлет діставав це високе звання навіть два місяці поспіль. З цієї нагоди ми навіть розробили спеціальний дизайн статуетки", - зазначив Сергій Бубка під час нагородження. - Олена Підгрушна прекрасно провела цей сезон - 3 нагороди на світовій першості ("золото", "срібло", "бронза") і 5 медалей на етапах Кубка світу.

Успіхи жіночого біатлону і зокрема нашої сьогоднішньої героїні набувають особливого значення у зв'язку з тим, що цей сезон є передолімпійський", - зазначив президент НОК.

За його словами НОК України зі свого боку максимально підтримує спортсменів.

"Для 20 атлетів елітної групи, які були запропоновані національними федераціями, НОК з 1 листопада 2012 встановив щомісячні стипендії. Дана програма розрахована до лютого 2014 року і бюджет її становить близько 2 млн. гривень. Зокрема, 13 спортсменів представляють саме біатлон", - підкреслив Бубка.

Успіх кожного атлета залежить від професіоналізму тренерського складу. Тому відповідну нагороду, диплом та грошову винагороду отримав і наставник Підгрушної Ігор Починок.

Зараз ви читаєте новину «Підгрушна отримала від Бубки нагороду найкращої спортсменки зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі