пʼятниця, 23 листопада 2012 16:21

"Оболонь" залишилась без головного спонсора

"Оболонь" залишилась без головного спонсора
Олександр Слободян склав повноваження президента клубу ФОТО: fc.obolon.ua

Публічне акціонерне товариство "Оболонь" відмовляється від спонсорування київського футбольного клубу "Оболонь".

"Нещодавно стало відомо, що окремі футбольні функціонери клубу ще влітку 2011 року самовільно підписали між собою довгострокові контракти, які передбачають великі зарплати і компенсації за достроковий розрив цих контрактів, і зареєстрували їх у відповідних футбольних органах. Таким чином, стараннями окремих нечесних функціонерів, які мають право підписувати документи і ставити печатку футбольного клубу, публічне акціонерне товариство позбавлене можливості і не бачить більше необхідності спонсорувати громадську організацію ФК "Оболонь", - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті клубу в п'ятницю.

ПАТ "Оболонь" відзначає, що, спонсоруючи клуб, сподівалося на те, що кошти завжди будуть використовуватися за прямим призначенням, а відділ аудиту суспільства буде підтверджувати це у своїх звітах.

"Однак в останні роки стараннями окремих функціонерів футбольного клубу акціонерне товариство було позбавлене можливості проводити аудит використання коштів. Крім того, ті ж функціонери клубу в міжсезоння, без дотримання встановлених процедур футбольного клубу, самовільно відправили в інші команди окремих провідних футболістів, що знаходилися на контрактах. На звернення президента на громадських засадах (співвласника концерну "Оболонь" Олександра Слободяна) до засновників футбольного клубу скликати збори учасників громадської організації ФК "Оболонь" від 12 вересня 2012 року для розгляду назрілих питань досі не надійшло жодної відповіді", - вказують у концерні.

ПАТ "Оболонь" підкреслює, що протягом 15 років було практично єдиним спонсором футбольного клубу. За цей час команда досягла значних успіхів, піднявшись з другої ліги до Прем'єр-ліги українського футболу, де провела 6 сезонів.

"Паралельно зі спортивним ростом перебудовувалася інфраструктура, в тому числі були побудовані тренувальні поля у місті Буча та футбольний стадіон в Оболонському районі Києва", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 9 листопада співвласник концерну "Оболонь" Слободян поінформував Професійну футбольну лігу про складання повноважень президента однойменного футбольного клубу і припинення його фінансування.

15 листопада контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ прийняв рішення зарахувати "Оболоні" технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку на виїзний матч 19-го туру першої ліги проти чернівецької "Буковини".

ФК "Оболонь" - український футбольний клуб з Києва, заснований 1992-го року. Кращий результат в історії клубу - 6-е місце у Вищій лізі України в сезоні 2003-04 років. У сезоні 2012-2013 рр.. "Оболонь" виступає у Першій лізі, три попередні сезони провівши в Прем'єр-лізі.

У нинішньому сезоні після 20 турів "Оболонь" займає 14-е місце серед 18 команд першої ліги.

ПАТ "Оболонь" - один з найбільших українських виробників пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральної води України і найбільший український експортер пива. До складу корпорації входять головний завод у Києві та дев'ять підприємств у регіонах.

Зараз ви читаєте новину «"Оболонь" залишилась без головного спонсора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі