пʼятниця, 27 березня 2009 09:47

НСК "Олімпійський" почав відновлюватися

НСК "Олімпійський" почав відновлюватися
"З усім ми впораємось, однак від консультацій не відмовимось". Приблизно такі настрої панують у проектувальників НСК "Олімпійський". Не минуло і ста днів від початку реконструкції, а на арені вже перейшли з підготовчих до основних робіт. Ентузіазму та наснаги виконавцям додає той факт, що Євро-2012 в України та Польщі вже не відберуть. Принаймні в УЄФА заявили, що перенесення чемпіонату в інші країни вже не актуальне. Адже українці та поляки вкладаються в строки щодо підготовки саме стадіонів.

Проектувальники розпочали облаштування нижнього ярусу НСК "Олімпійський".

Олександр Галицький, перший заступник голови штабу реконструкції ярусу НСК "Олімпійський": "Усі проектні, фінансові та інші питання вже вирішені. Ми працюємо над основними конструкціями, і ви матимете можливість вже через місяць побачити результати.

Монтаж конструкції нижніх трибун буде завершено у вересні.

Олександр Галицький, перший заступник голови штабу реконструкції ярусу НСК "Олімпійський": "Загальна вага конструкції 10 тисяч тон. Вага однієї колони 40 тон по 40 метрів, загалом колон 802".

Досвіду у розробці та в монтуванні вантової системи покрівлі стадіонів в Україні немає. І якщо наші підприємства здатні виробити металеві конструкції для цього, то щодо монтування доводиться консультуватися зі спеціалістами багатьох країн.

Що ж до інших робіт, то на НСК "Олімпійський" завершують винесення інженерних мереж і думають над тим, кому б продати газон. Покупця на зелену траву ще не знайшли, тому не виключено, що вона розійдеться на сувеніри. Втім, перед цим газон прийме свій останній прощальний матч...

Сергій Драч, заступник міністра України у справах сім"ї, молоді та спорту: "А ми вже давно вирішили, що з газоном робити. Хочемо зіграти останній матч: проектувальники "Київміськбуд" проти журналістів. А от як зіграємо, будемо демонтувати".

megasport.tv

Зараз ви читаєте новину «НСК "Олімпійський" почав відновлюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі