четвер, 06 квітня 2017 21:21

Найкраща спортсменка України-2016: весілля, собака і невдалий "роман" з Партією регіонів
15

Найкращі спортсмени України 2016 Ольга Харлан та Олег Верняєв
Фото: instagram.com

Минулого тижня фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан була визнана найкращою спортсменкою України 2016 року. Її заслуги були відзначені в рамках щорічної церемонії "Герої спортивного року".

Уродженка Миколаєва два рази поспіль - в 2007 і 2008 роках - вигравала юніорський чемпіонат світу. А на Олімпіаді-2008 в Пекіні 17-річна спортсменка в командному виступі проти господарів китаянок допомогла збірній України здобути першу золоту медаль, зробивши 8 поспіль точних уколів.

На Олімпіаді-2012 виграла "бронзу" в поєдинку з американкою Маріель Загуніс. Перед цим поступилася в півфіналі росіянці Софії Великій. У тому ж році стала чемпіонкою Європи в індивідуальних змаганнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Росію було особливе налаштування, але тільки через спорт" - Харлан

У лютому 2016 року здобула золото на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях у Бельгії. У вирішальному поєдинку обіграла росіянку Яну Єгорян, 15:10. У тому ж році, на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро стала володаркою "бронзи". До неї додала срібну медаль командних змагань. У фіналі наша збірна, де крім Харлан були також Аліна Комащук, Олена Кравацька та Олена Вороніна поступилася представницям Росії.

У 2010 році Ольга Харлан була обрана депутатом від Партії регіонів до Миколаївської міськради. А в 2012 році в складі тієї ж партії не пройшла до Верховної Ради. У 2014 році вийшла з фракції Партії Регіонів в Миколаївській міськраді. У тому ж році входила до списку Партії зелених України на місцевих виборах в Києві. Партія не пройшла тривідсотковий бар'єр.

Нагороджена орденами княгині Ольги II і III ступеня, а також орденами "За заслуги" I, II і III ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Найкраща спортсменка України-2016: весілля, собака і невдалий "роман" з Партією регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі