субота, 13 липня 2024 19:54

МОК анонсував проведення перших Олімпійських ігор з кіберспорту: коли та де відбудуться

МОК анонсував проведення перших Олімпійських ігор з кіберспорту: коли та де відбудуться
МОК анонсував проведення перших Олімпійських ігор з кіберспорту. Фото: ITC

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив, що перші Олімпійські ігри з кіберспорту відбудуться в Саудівській Аравї у 2025 році в рамках 12-річної співпраці з олімпійським комітетом країни.

Місто-організатор, місця і дати змагань ще не визначені, як і ігри та процес кваліфікації для кожної. Про це інформує Engadget.

МОК каже, що міжнародні федерації та національні олімпійські комітети, які вже залучені до цифрової версії свого виду спорту та кіберспорту загалом, будуть його першими партнерами.

Організація застосувала подібний підхід до заходу, що відбувся минулого року, де гравці змагалися в Gran Turismo, Fortnite, Just Dance, Zwift та інших іграх.

Звичайно, МОК прагне залучити інші популярні дисципліни кіберспорту. Організація веде переговори з видавцями Rocket League, Street Fighter і найбільшої кіберспортивної гри, League of Legends.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонсували дату виходу ремейку гри Silent Hill 2: релізний трейлер

Олімпійські ігри з кіберспорту можуть проходити кожні два роки. Південна Корея та США ведуть переговори щодо проведення майбутніх кіберспортивних Олімпійських ігор.

МОК розмірковував роками, чи проводити офіційну кіберспортивну подію під своїм прапором, і зрештою наважився на цей крок. Однак вибір Саудівської Аравії як господаря перших Олімпійських ігор з кіберспорту є дивним, враховуючи жахливий стан прав людини в цій країні.

Країна використовує спортивні та інші події, намагаючись очистити свій імідж. Вона вкладає мільярди доларів у кіберспорт та ігрові компанії, налагоджує партнерські стосунки з видавцями, проводить Чемпіонат світу з кіберспорту із призовим фондом у $60 млн.

GSC Game World опублікували новий трейлер до гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Він отримав промовисту назву "Це не рай".

Цей трейлер не містить сцен битв з мутантами чи іншими супротивниками. Натомість він демонструє красу Зони.

Зараз ви читаєте новину «МОК анонсував проведення перших Олімпійських ігор з кіберспорту: коли та де відбудуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі