понеділок, 26 квітня 2010 12:18

Міліція припинила кримінальну справу відносно Валуєва

Міліція припинила кримінальну справу відносно Валуєва

Калінінське РУВС Петербурга припинило справу боксера Миколи Валуєва, який підозрювався в побитті охоронця спорткомплексу Юрія Сергєєва у січні 2006 року.

Про це повідомив адвокат спортсмена Сергій Соломонов.

"Справу припинено за виправданням", - сказав Соломонов, пояснивши, що під цим формулюванням він "має на увазі те, що справа припинена за відсутністю складу злочину".

Адвокат додав, що згідно з законом Валуєв має право вимагати відшкодування шкоди, завданої за час слідства, але робити цього не збирається.

Охоронець спорткомплексу Сергєєв стверджує, що на початку 2006 року він попросив дружину спортсмена переставити неправильно припарковану біля спорткомплексу машину, через що нібито й виник конфлікт з Валуєвим, який, за словами Сергєєва, його побив. Боксер ж заявляє, що Сергєєв образив його дружину, а він заступився за її честь і просто "струснув" кривдника.

У січні 2008 року мировий суд Калінінського району визнав Валуєва винним у навмисному спричиненні легкої шкоди здоров"ю і засудив його до штрафу в 30 тисяч рублів, а також стягнув з боксера 100 тисяч рублів компенсації за випробувані охоронцем "фізичні й моральні страждання".

Обидві сторони тоді оскаржили рішення суду.

Калінінський районний суд Петербурга в жовтні минулого року припинив кримінальну справу відносно Валуєва за статтею 115 КК РФ (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров"ю на грунті неприязних відносин) у зв"язку із закінченням терміну давності і направив його в органи дізнання для вирішення питання про порушення нової справи, оскільки в ході судового процесу у Юрія Сергєєва були виявлені сліди переломів ребер, які могли виникнути в результаті конфлікту.

Після цього міліція порушила відносно боксера нову кримінальну справу, за статтею 112 КК РФ (спричинення середнього шкоди здоров"ю). Захист визнав це необгрунтованим і оскаржив в суді. Саме цю справу і було припинено.

Нагадаємо, що в даний час представники Валуєва ведуть переговори про поєдинок з Одланьером Солісом. Переможець цього бою стане обов"язковим претендентом на чемпіонський титул WBC, що належить зараз Віталію Кличку.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Міліція припинила кримінальну справу відносно Валуєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі