пʼятниця, 19 квітня 2013 14:50

Коломойський більше не допомагатиме "Волині" та "Кривбасу" - ЗМІ

Коломойський більше не допомагатиме "Волині" та "Кривбасу" - ЗМІ
Коломойський не потягнув утримання відразу декількох клубів. Фото: focus.ua

Відразу кілька клубів Української прем'єр-ліги відчувають фінансові труднощі. Як і раніше неясна подальша доля "Волині", "Кривбаса" та "Арсенала". Спонсорування цих трьох клубів ЗМІ приписували Ігорю Коломойському. При цьому президент "Кривбасу" Олександр Лівшиць і сам підтвердив, що клуб на 50 відсотків фінансується Коломойським.

Якщо з "Арсеналом" ситуація майже вирішена - у команди скоро з'явиться новий власник (правда, якщо встигне до 30 квітня закрити всі питання за документами і боргами), то у двох інших клубів, за словами футболістів і тренерів, все набагато складніше. У "Волині" не платять зарплату близько чотирьох місяців, не оплачують базу, на якій вимкнули газ і гарячу воду. Таким чином, гостро постає проблема атестації клубів на наступній сезон.

При цьому ФФУ готова дати клубам час вирішити свої проблеми до завершення сезону, але потім за справу може взятися УЄФА. Коломойський більше не допомагатиме "Волині" і "Кривбасу". Спонсорування відразу декількох команд Прем'єр-ліги обходилося надто дорого і ніяких дивідендів йому не принесло.

Середня зарплата футболіста української прем'єр-ліги - 10 тисяч доларів на місяць. Мінімальне утримання клубу вищого українського дивізіону - це 500 тисяч доларів на місяць. Але "Волинь" і "Кривбас" обходяться мінімум в 1,5 мільйони доларів на місяць. При цьому річний бюджет головного клубу футбольного пулу Коломойського - "Дніпра" - за різними даними становить від 50 до 80 мільйонів доларів на рік.

У гіршому випадку Прем'єр-ліга втратить відразу чотири клуби. "Волинь", "Арсенал" та "Кривбас" не отримають атестацію через борги, а "Зоря" буде дискваліфікована за відсутність бази. Але луганському клубу, швидше за все, вдасться уникнути дискваліфікації.

За матеріалами СЭ, comments.ua

Зараз ви читаєте новину «Коломойський більше не допомагатиме "Волині" та "Кривбасу" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі