субота, 13 лютого 2010 11:33

Грузинський спортсмен загинув перед відкриттям Олімпіади (ФОТО)

Грузинський саночник Нодар Кумаріташвілі помер після аварії на олімпійській трасі в Уістлері.

Кумаріташвілі не впорався з керуванням саней в останньому повороті траси, в який входять спортсмени під кутом 270 градусів при швидкості близько 140 км / год. Його сани перекинулися, і 44-й номер світового рейтингу санного спорту на швидкості вдарився об металевий обмежувач. Від удару 21-річний уродженець Боржомі втратив свідомість.

Медичному персоналу траси довелося робити прямий масаж серця потерпілого на місці аварії, після чого його на вертольоті швидкої допомоги направили до лікарні. Однак лікарям не вдалося врятувати 21-річного спортсмена.

Побудований спеціально до Олімпіади-2010 санно-бобслейний комплекс в Уістлері вважається однією з найбільш швидкісних і небезпечних трас в світі. Однією з її характеристик є найдовший серед таких трас перепад висот - 152 метри.

Днем раніше в тренувальному заїзді на трасі в Уістлері не впоралася з керуванням румунська саночниця Віолета Страматурару, яка від удару об обмежувач на короткий час втратила свідомість. Пізніше офіційний представник збірної Румунії повідомив, що спортсменка уникнула серйозних травм.

А 12 лютого американська гірськолижниця Стейсі Кук потрапила до лікарні після падіння на олімпійській трасі, і втративши рівновагу, впала на спину і вилетіла з траси в загороджувальну сітку. Лікарі не виявили у спортсменки серйозних травм і її вже виписали з лікарні.

За матеріалами ТСН, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Грузинський спортсмен загинув перед відкриттям Олімпіади (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі