пʼятниця, 06 травня 2016 11:52

Гол "Шахтаря" вийшов "невчасним"

Гол "Шахтаря" вийшов "невчасним"
Едуардо забив за "Шахтар" на "Рамон Санчес Пісхуан"

Усе очікувано. "Шахтар" поступився на виїзді "Севільї" - 1:3 і не зіграє у фінальному матчі Ліги Європи. Чи могло бути інакше?

Теоретично – так. Донецький клуб досить сильно провів кінець першого тайму. Марлос, загалом малоефективний упродовж гри, саме тоді видав голевий пас на Едуардо, а потім здійснив такий індивідуальний прохід, що "Севілья", і без того знервована в той момент, затрусилася. Якби пас на Коваленка пройшов, гості б забили вдруге. Кажуть, гол в роздягальню деморалізує команду. Учора – той випадок, коли "Шахтареві" він не те, що нашкодив – ні. Просто прийшов "невчасно". Якби раніше – "Севілья" не мала б перерви, щоб оговтатися. Господарям дуже потрібен був відпочинок.

З іншого боку, і зі стартовим свистком на другий тайм "Шахтар" продовжив гнути лінію, започатковану наприкінці тайму першого. Луческу пояснив, у чому була помилковість такого рішення. Можна дорікнути румунському фахівцеві. Адже навряд чи він не міг передбачити, чим загрожує ризикована гра. Відповідно - вказав на це команді між таймами. Чому підопічні діяли інакше – знаючи про контргру "Севільї" і вимушену обережність своїх центральних захисників, які отримали попередження в першому таймі? Заполонили емоції?

Не зважаючи на це, і повторний поєдинок довів силу "Севільї" у ключові моменти матчу – фінішні. У Львові гості грали на половині поля суперника і витиснули зручні - 2:2, могли й більше. На "Рамон Санчес Пісхуан" після другого голу Гамейро контролювали хід зустрічі, "випалили" центр поля, поставили футболістів "Шахтаря" у максимально незручні умови жорсткої опіки. Тобто, діяли по результату і відпрацювали на нього. Нічого дивного: в середині поля Емері має досвідчених зубрів, а одного Степаненка для протидії було замало. Тарас провів черговий гідний матч, страхуючи партнерів. Єдине, що непокоїть перед Євро – чистота відбору м'яча. Церемонитися там арбітри не будуть.

Оплески Едуардо. Він не рухається надшвидко, але рухається правильно. У нього не тремтять ноги у вирішальних епізодах. Якби забив другий гол головою за рахунку – 1:3, матч міг перегорнутися вдруге.

Луческу знає, чого хоче досягти, надсилаючи меседжі на передматчевих прес-конференціях. Очевидно, цього разу хотів "завести" Тайсона. Ефекту не було – бразилець провів черговий посередній матч. Можливо, саме його бліда гра не дала "Шахтареві" вирішальної переваги.

Утім, це другорядні деталі. "Севілья" перемогла заслужено. Аналогічно і "Шахтар", з усіма обмовками на сприятливість жеребу, вивів логіку своєї причетності до четвірки найсильніших команд Ліги Європи 2015/16.

Зараз ви читаєте новину «Гол "Шахтаря" вийшов "невчасним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі