неділя, 24 травня 2009 17:39

Євро-2012. Польща хоче залишити Україну з носом

Євро-2012. Польща хоче залишити Україну з носом
Колишня міністр спорту Польщі Ельжбєта Якубяк піддала жорсткій критиці нинішнього міністра Мірослава Джєвєцького за "підігрів атмосфери" між польськими містами-кандидатами на організацію "Євро-2012". Депутат Сейму від опозиційної партії заявила, що рішення щодо кількості міст мало б бути прийнято не до 2010 року.

Колишня міністр закликала діючого міністра, щоб він вимагав в УЄФА, аби "Євро-2012" відбулося в шести польських містах: "Ми не мусимо сьогодні говорити, що погоджуємося з рішенням УЄФА. Ні, ми не погоджуємось, адже маємо право провести матчі "Євро-2012" в шести польських містах. Не існує положень, які б регулювали, що в Польщі матчі чемпіонату Європи з футболу мають відбутися в чотирьох чи шести містах. Це лише вигадка УЄФА".

Діючий міністр спорту Мірослав Джевєцький зазначив, що у справі більшої кількості польських міст більшого зробити вже не вдасться. Він зазначив, що це попередній уряд встановив у договорі з УЄФА, що "Євро-2012" відбудеться в чотирьох містах Польщі: "Ваш уряд підписав угоду з УЄФА та гарантував, що матчі в Польщі відбудуться в чотирьох містах, а не в шести.

По-друге, Європейська футбольна асоціація чітко встановила, що "Євро-2012" відбудеться в обох країнах у кількості міст від шести до восьми. Якщо ви хочете сказати полякам і українцям, не викликавши ані польсько-польської, ані польсько-української війни, що Польща може одержати шість міст, але не за рахунок України, то це недоречне. Як може бути шість лише польських міст в проекті, який передбачає шість міст взагалі?"

Ельжбєта Якубяк зазначила, що попередній уряд дуже сильно проводив організацію "Євро-2012". Колишня міністр спорту попросила свого наступника, аби він, критикуючи попередню владну команду, керувався принципом "fair play".

2012ua.net, zik.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Польща хоче залишити Україну з носом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі