пʼятниця, 08 травня 2009 17:22

УЄФА визначила міста, які прийматимуть Євро-2012

УЄФА визначила міста, які прийматимуть Євро-2012
Як стало відомо ZAXID.NET від джерела у Федерації футболу України (ФФУ), УЄФА вже визначила перелік українських міст, які прийматимуть Євро-2012. Серед них - Київ, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк та Одеса. Не прийматиме Євро Харків.

Як пояснило джерело, збільшення кількості українських міст пов"язане з тим, що УЄФА належним чином оцінило підготовку Одеси до Євро-2012 та надані містом фінансові гарантії.

Офіційно українські міста, які прийматимуть Євро-2012, УЄФА назве 13 травня у Бухаресті на своєму засіданні.

Харків не прийматиме Євро.

По інформації видання, 7 травня віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник відбув до швейцарського міста Ньон, де виступив на засіданні Наглядової ради Союзу європейських футбольних асоціацій.

Сайт 2012ua.net повідомляє, що Німеччина та Швейцарія підтверджують цю інформацію:

"Як повідомляє Geneva News and International Report, посилаючись на члена виконкому УЄФА та президента DFB (Німецький футбольний союз) Тео Цванцигера, 7 травня 2009 року в Ньоні чиновники УЄФА одноголосно прийняли рішення щодо приймаючих міст Євро-2012. Офіційно рішення буде оголошене 13 травня в Бухаресті. Видання вважає, що звіти представників України та Польщі, які заслухають 8 травня, є формальністю.

Geneva News and International Report повідомляє, що чиновники європейського футбольного союзу загалом залишились задоволеними підготовкою України та Польщі до чемпіонату старого світу в 2012 році і наразі визначили 10 міст, які найкраще готуються до проведення чемпіонату.

Швейцарське видання наводить такий список міст: Польща – Варшава, Вроцлав, Гданськ, Познань і резервне місто Краків; Україна – Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів та резервне місто Одеса.

Як бачимо, виконком УЄФА не задоволений підготовкою Хожува та Харкова. Хоча більш ймовірно, що члени виконкому зважали на геополітичні фактори.

Нагадаємо, подібна інформацію була також оприлюднена польським виданням Gazeta Wyborcza. Польська преса спирається на слова міністра спорту Польщі Мирослава Джевєцького, який вважає, що це рішення є проміжним і матчі пройдуть у 8-ми містах. Міністр вважає, що остаточне рішення УЄФА прийме до кінця року".

zaxid.net, 2012ua.net, Geneva News and International Report, Gazeta Wyborcza

Зараз ви читаєте новину «УЄФА визначила міста, які прийматимуть Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі