вівторок, 24 березня 2009 09:26

Ето"О обігнав Клюйверта: на черзі Рівалдо

Ето"О обігнав Клюйверта: на черзі Рівалдо

Оформивши дубль в матчі з "Малагою" (6:0), камерунський нападаючий Самуель Ето"О перемістився на п"яте місце в списку найрезультативніших гравців в історії "Барселони", повідомляє інтернет-видання Goal.

З 123 голами він перевершив досягнення голландця Патріка Клюйверта. Не виключено, що вже цього сезону Ето"О увійде до трійки кращих бомбардирів клубу і обійде бразильця Рівалдо, на рахунку якого 130 голів.

Перше місце займає Сесар, котрий забив 235 м"ячів в офіційних іграх за "Барсу", друге - з 196 голами угорець Кубала.

Починав Ето`О свою кар"єру в ненависному для вболівальників "Барселони" "Реалі". Проте там він не міг пробитися в основний склад і впродовж двох сезонів грав в оренді в клубах "Леганьєс" та "Еспаньйол".

У сезоні 1998-1999 повернувся в "Реал", але провів всього лише три матчі в чемпіонаті, після чого був проданий в "Мальорку" (правда, спочатку була знову оренда в ній на два роки, остаточно став гравцем "Мальорки" лише в 2001 році).

У складі цього скромного клубу зарекомендував себе як відмінний бомбардир. Став викликатися в збірну Камеруну. У сезоні 2002-2003 виграв кубок Іспанії. Ці успіхи дозволили йому підписати контракт з "Барселоною" на суму в 24 млн. євро.

З 2004 року Самюель – гравець синьо-гранатових. У їх складі він двічі вигравав чемпіонат Іспанії, а також ставав володарем Ліги чемпіонів в 2006 році.

Ето`О – чемпіон Олімпійський ігор – 2000 в Сіднеї, чемпіон Африки 2000, 2002. У 2003 і 2004 роках визнавався кращим футболістом чорного континенту.

Чемпіонат, Goal, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Ето"О обігнав Клюйверта: на черзі Рівалдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі