середа, 09 грудня 2009 16:07

Дік Адвокат підписав контракт з голландським АЗ

Дік Адвокат підписав контракт з голландським АЗ

Головний тренер збірної Бельгії з футболу Дік Адвокат очолив голландський клуб АЗ, повідомляє Associated Press.

Адвокат буде суміщати посади в збірній і в клубі до кінця сезону-2009/10, після чого знову зосередиться на роботі з бельгійською національною командою. Федерація футболу Бельгії вже схвалила сумісництво тренером двох посад.

Адвокат розпочне роботу з АЗ 10 грудня - наступного дня після матчу команди з бельгійським "Стандардом" у груповому турнірі Ліги чемпіонів. АЗ виступає в групі Н і за тур до кінця групового етапу втратив шанси на вихід до 1/8 фіналу. В разі перемоги над "Стандардом" АЗ посяде третє місце і вийде в 1/16 фіналу Ліги Європи.

У чемпіонаті Голландії АЗ також виступає невдало. У 16 турах команда набрала 25 очок і займає сьоме місце. Від лідера турніру "Твенте" АЗ відстає на 19 очок.

Адвокат вже заявив, що він ставить перед собою завдання вивести АЗ в один з єврокубкових турнірів сезона-2010/11. Чемпіон Голландії безпосередньо виходить до групового турніру Ліги чемпіонів, а віце-чемпіон потрапляє в кваліфікаційний турнір.

Третя і четверта команда чемпіонату Голландії виходять в основний турнір Ліги Європи, а п"ята, шоста, сьома і восьма команди - в кваліфікаційний турнір Ліги Європи.

У минулому сезоні АЗ став чемпіоном Голландії під керівництвом Луї ван Гаала. Влітку 2009 року ван Гаал очолив "Баварію", а тренером АЗ став Рональд Куман. У суботу, 5 грудня, Кумана було звільнено.

Що стосується збірної Бельгії, то вона не вийшла у фінальний турнір чемпіонату світу в ПАР, тому до осені 2010 року буде брати участь тільки в товариських матчах. Керівництво федерації погодилося на суміщення Адвокатом двох постів за умови, що після закінчення сезону-2009/10 він піде з АЗ.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Дік Адвокат підписав контракт з голландським АЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі