пʼятниця, 11 лютого 2022 14:45

Чому Суркіс даремно продав Супрягу в "Сампдорію"

Чому Суркіс даремно продав Супрягу в "Сампдорію"
Владислав Супряга невдало дебютував в Серії А. Фото: ФК "Сампдорія"

Форвард молодіжної збірної України 21-річний Владислав Супряга під час зимового трансферного вікна змінив київське "Динамо" на італійську "Сампдорію".

Супряга виступатиме на Апенінах до кінця сезону на правах оренди. Клуб з Генуї має право продовжити оренду ще на сезон та повноцінно викупити трансфер українського нападника.

Супряга перебрався в Італію у статусі невдахи у "Динамо". Мірча Луческу бачив його основним форвардом команди, але талановитий нападник так і не зміг реалізувати свій потенціал. Дійшло до того, що Супряга не забивав понад рік в офіційних матчах за "Динамо", і Луческу почав використовувати в атаці півзахисника Дениса Гармаша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про трансфер Супряги у "Сампдорію"

Суть в тому, що в Італію потрібно їхати готовим, а не тікати від власних проблеми. В Італії не може бути просто, бо це один з найсильніших чемпіонатів Європи, який славиться своєю тактичною підготовкою. В такому стані, як у Супряги, дуже важко буде розраховувати на щось в Серії А. Тим паче, що він так і не вивчив мову. Півтора року Супрягу сватали в Італію, але за цей час він так і не опанував італійську. Це комунікація із тренером та партнерами.

У першому матчі проти "Сассуоло" команда Супряги перемогла 4:0. Український нападник вийшов на поле наприкінці першого тайму на заміну, але на початку другого тайму знову сів на лаву. Тренер "Сампдорії" пояснив своє рішення поганою комунікацією українця з партнерами та виховною роботою.

Супряга не забивав за "Динамо" понад рік

У матчі проти "Сассуоло" отримав травму основний нападник клубу Маноло Ґабб'ядіні. Але команда дуже швидко підписала нового гравця в атаку - Себастьяна Джовінко, який пів року взагалі був без клубу. Колишній форвард збірної Італії за стилем гри дуже схожий на Супрягу. Значить у "Сампі" не дуже задоволені українцем.

Для "Динамо" Супряга є активом. Нападник проявив себе на молодіжному Кубку світу, має репутацію одного з найбільших талантів України. За такого футболіста Ігор Суркіс може виручити хороші гроші. Але, щоб мати вигоду, потрібно продавати готовий матеріал. Супряга поїхав в Італію після невдалого півторарічного періоду в "Динамо", програючи конкуренцію навіть у молодіжній збірній України, без підготовки до сезону з новою командою та адаптації до італійського чемпіонату. Від нього вимагають успішності відразу. В такій ситуації шанси заграти у Супряги дуже невеликі.

Є ризик того, що "Сампдорія" поверне його вже влітку. За пів року він себе не проявить, плюс команда має шанси вилетіти в Серію Б. Тоді замість активу Суркіс отримає пасив. Супряга вже буде гравцем, який не тільки не зміг заграти у "Динамо", але і в стані аутсайдера Серії А. Продати його буде ще важче.

Найкращим варіантом для футболіста мало би стати набуття хорошої ігрової форми. Це б міг зробити наставник "Дніпра-1" Ігор Йовічевич, який реанімував кар'єру Артема Довбика та добре знає, як працювати з молодими гравцями. Або варіант оренди/співвласності з бельгійськими командами. 2017 року Роман Яремчук їхав до "Гента" в статусі непотрібного гравця для Олександра Хацкевича, а за чотири роки перейшов у "Бенфіку" за €17 млн. Бельгійські клуби вміють розвивати гравців з прицілом на їхній подальший перепродаж.

У чемпіонаті Італії "Сампдорія" посідає 16-те місце в таблиці. Наступну гру "Самп" проведе 13 лютого проти "Мілана".

Владислав Супряга є вихованцем "Дніпра". Виступав за "Дніпро-1" та київське "Динамо". Влітку 2019 року став переможцем молодіжного Кубка світу у складі збірної України.

У розпорядженні наставника "Динамо" Мірчі Луческу залишилося три форварди: Ілля Шкурін, Владислав Кулач та Артем Бесєдін. Також на цій позиції можуть зіграти Денис Гармаш та Беньямін Вербич.

Зараз ви читаєте новину «Чому Суркіс даремно продав Супрягу в "Сампдорію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі