вівторок, 01 лютого 2022 21:40

Що потрібно знати про трансфер Супряги у "Сампдорію"

Що потрібно знати про трансфер Супряги у "Сампдорію"
Владислав Супряга не зміг розкритися у "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Аутсайдер Серії А "Сампдорія" орендувала форварда молодіжної збірної України та київського "Динамо" 21-річного Владислава Супрягу. Український напаник виступатиме у Італії до кінця сезону на правах оренди. Влітку "Сампдорія" буде мати право повноцінного трансферу футболіста.

У коментарі Gazeta.ua скаут Алекс Великих оцінив перспективи Супряги у Італії та розповів про його проблеми в "Динамо".

Чому форвард не зміг заграти в "Динамо"?

Однієї причини невдач немає.

По-перше, це еволюція позиції й манери гри. Супряга зі швидкісного форварда, для гри другим номером, став перетворюватися у класичного силового центрфорварда, який повинен вміти грати спиною до воріт, боротися з захисниками. Ці нові виклики призвели до збільшення фізичної маси гравця та втрати різкості.

По-друге, силовим нападником Супряга так і не став. "Динамо" грає більшість матчів першим номером. У цій грі він так й не зміг себе знайти, хоч шанси отримував. На якомусь етапі гравець втратив впевненість в собі. Це для нападника катастрофічно.

Супряга не зміг заграти у "Динамо" через втрату впевненості у собі

Супряга готовий грати в Серії А?

Супряга зіткнеться з труднощами адаптації в Італії подібно до тих, які мав Віктор Коваленко в "Аталанті". Владиславу доведеться входити у топчемпіонат в такий момент, коли сам він знаходиться без ігрової практики та в поганій ігровій формі, а нова команда в щільному графіку матчів.

Останні два роки над Супрягою працювали фахівці, що знають систему підготовки в Італії. Думаю, що вони спробували закласти фундамент - хоча б фізичної готовності гравця до італійського чемпіонату (йдеться про колишніх тренерів "Дніпра-1 Луїджі Ночентіні та "Динамо" Дієго Лонго -Gazeta.ua).

Зараз гравець повернеться в ігровому плані до своєї гри - контратаки. Супряга провів роботу над зниженням маси тіла та покращив свої швидкісні якості. Головним фактором успіху українського форварда в Італії буде повернення психологічної впевненості в себе. Підтримка зараз дуже потрібна для Владислава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" продає Леднєва


Що собою представляє сьогоднішня "Сампдорія"?

Перехід в "Сампдорію" - це складний момент. Клуб бореться за збереження прописки в італійському елітному дивізіоні. Має нового тренера Марко Джампаоло, якого в Італії прозвали "Маестро".

Його побудова гри 4-3-1-2 передбачає обережну гру в обороні й фантазію індивідуальних дій гравців атаки. Де особливістю є обов'язкова наявність двох різнопланових форвардів та якісного диспетчера, що повинен постачати м' ячі для нападників.

"Сампдорія" бореться за збереження прописки у Серії А

Джампаоло вважає, що фізична функціональність завжди йде другорядною після ігрової естетики дій самого гравця. Його завдання - вписати в структуру гри найкращі індивідуальні якості футболіста, а не схематизувати його дії. Високий пресинг трьох гравців атаки - обов'язковий елемент гри команд Джампаоло. Форварди повинні дозволяти фланговим гравцям створювати разом з крайніми захисниками чисельну перевагу на фланзі. В наступній фазі нападники повинні атакувати центральну зону штрафної суперника. Для Супряги такий футбол підходить. Він ніколи не цурався чорнової роботи.

Але від нападника завжди будуть вимагати не лише рухи на полі, але і забиті м'ячі. В Італії публіка примхлива, досить згадати як вболівальники критикували Чіро Іммобіле на Євро, за те що він там мало забивав хоч і виконував багато роботи на команду.

Клуб має проблеми не лише в турнірній таблиці, а і з керівництвом. Історія з нещодавнім арештом президента клуба та справа про махінації, які торкнулися його родичів, що працювали в клубі, нікуди не ділася. Та й чутки про продаж клубу, що йдуть вже не перший рік, ще більше збільшилися.

У чемпіонаті Італії "Сампдорія" займає 16-те місце в таблиці. Наступну гру "Самп" проведе 6 лютого проти "Сассуоло".

Владислав Супряга є вихованцем "Дніпра". Виступав за "Дніпро-1" та київське "Динамо". Влітку 2019 року став переможцем молодіжного Кубка світу у складі збірної України.

У розпорядженні наставника "Динамо" Мірчі Луческу залишилося чотири форварди - Ілля Шкурін, Владислав Кулач та Артем Бесєдін. Також на цій позиції можуть зіграти Денис Гармаш та Беньямін Вербич.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про трансфер Супряги у "Сампдорію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі