четвер, 12 серпня 2021 21:00

Чому Петраков має очолити збірну України

Чому Петраков має очолити збірну України
Олександр Петраков понад десять років працює в системі збірних України. Фото: REUTERS

64-річний Олександр Петраков є одним із двох головних кандидатів на посаду тренера збірної України. Якщо Сергій Ребров не зможе розірвати контракт із "Аль-Айном", то саме Петраков спробує вивести збірну на Кубок світу в Катар.

Gazeta.ua зібрала аргументи за призначення Петракова тренером національної команди.

Репутація. Петракова виграв молодіжний Кубок світу в Польщі у 2019 році. Але так і не отримав роботи із командою Ю-21. Зараз шанс для УАФ виправити ситуацію та надати тренеру шанс проявити себе. Призначення Петракова не буде сприйматися, як іміджева втрата. Реально людина заслужила посаду своєю роботою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петраков прокоментував можливе призначення тренером збірної України

Тактика. Петраков грає за схемою в три центральних захисники без виражених атакувальних флангових футболістів. Для збірної позиція вінгерів – найбільше проблемна. Ярмоленко, Марлос та Коноплянка вже втрачають через вік. Циганков та Зубков - не завжди здорові.

Зміна поколінь. Збірна України потребує нових гравців. Петраков матиме можливість омолодити національну команду, давши шанс проявити гравцям, із якими виграв молодіжний Кубок світу.

Призначення Петракова не буде сприйматися, як іміджева втрата. Реально людина заслужила посаду своєю роботою

Фінанси. УАФ не потрібно буде витрачати на нового тренера великі гроші. За розірвання контракту платити не потрібно. Особисті умови контракту будуть суттєво меншими, ніж були у попередника Шевченка.

Тренерський штаб. Петраков не потребує часу на підготовку. Система його роботи вибудована роками. Вже сформований штат асистентів, адміністраторів, лікарів.


Олександр Петраков працював тренером запорізького "Торпедо", київського ЦСКА, "Спартак" Суми, в системі "Динамо". З 2010 року працює в системі юнацьких команд України.
У 2019 році виграв молодіжний Кубок в Польщі. У 2018 році дійшла до півфіналу юнацького Євро.

1 вересня збірна України зіграє у матчі четвертого туру відбору до Кубка світу проти Казахстану.

Зараз ви читаєте новину «Чому Петраков має очолити збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі