пʼятниця, 10 липня 2009 10:56

Австралійський тенісист заплатить 14 тисяч доларів за расистські вислови

Австралійський тенісист заплатить 14 тисяч доларів за расистські вислови

Австралійський тенісист Брайдан Клейн дискваліфікований на півроку за расистські вислови. Про це повідомляє ABCSport. Також 19-річному Клейну доведеться сплатити штраф у розмірі 14 тисяч доларів. Австралієць покараний за слова, які він сказав на адресу південноафриканця Рейвена Клаасена.

Під час нещодавнього турніру у Великій Британії Клейн назвав Клаасена словом "kaffir". По-англійському цим словом позначають кафрів - представників південноафриканського народу коса, що входить до групи народів банту. В ЮАР це слово, сказане на адресу чорношкірого, вважається образою.

Образивши Клаасена, Клейн також вступив у суперечку з тренером південноафриканського тенісиста і ще з одним гравцем.

Президент Федерації тенісу штату Західна Австралія Дін Вільямс відзначив, що Клейн вже не вперше поводиться неетично, і тому заслуговує на покарання.

У 2007 році Клейн виграв Відкритий чемпіонат Австралії (Australian Open) в юніорському розряді. У тому ж році він почав свою кар"єру на дорослому рівні. У рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) Клейн займає 186-е місце. Через дискваліфікацію австралійцеві доведеться пропустити півроку, але цей термін може бути скорочений на два місяці, якщо Клейн пройде курс навчання расової терпимості.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Австралійський тенісист заплатить 14 тисяч доларів за расистські вислови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі