вівторок, 05 лютого 2013 09:57

Армстронг відмовився повертати призові за "Тур де Франс"

Армстронг відмовився повертати призові за "Тур де Франс"
Перемогами на "Тур де Франс" Армстронг заробив 12 млн доларів. Фото: reuters.com

Американський велогонщик Ленс Армстронг, позбавлений усіх титулів за вживання допінгу, відмовився повертати 12 мільйонів доларів, які він заробив за сім перемог на "Тур де Франс". Про це повідомляє USA Today з посиланням на адвоката Армстронга Тіма Хермана.

Армстронг виграв престижну велогонку сім разів поспіль - з 1999 по 2005 роки. Однак у січні 2013 року американець зізнався в тому, що всі ці роки вживав заборонені препарати.

Американець був позбавлений титулів чемпіона "Тур де Франс" у жовтні 2012 року, після появи доповіді Антидопінгового агентства США (USADA), в якому стверджувалося, що Армстронг всю кар'єру приймав заборонені препарати. Тоді ж глава оргкомітету велобагатоденки Крістіан Прюдомм заявив, що гонщик повинен повернути всі гроші, які він отримав в якості призових.

Адвокат Армстронга заявив, що дискваліфіковані спортсмени ніколи не повертають призові. Херман навів приклад головного тренера клубу Національної футбольної ліги (NFL) "Нью-Орлеан Сейнтс" Шона Пейтона, який у березні 2012 року отримав річну дискваліфікацію за те, що стимулював своїх гравців наносити травми суперникам. Херман відзначив, що Пейтон нікому ніяких грошей не повертав.

Зараз ви читаєте новину «Армстронг відмовився повертати призові за "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі