пʼятниця, 18 січня 2013 19:14

Армстронг виправдовував використання допінгу боротьбою з раком

Армстронг виправдовував використання допінгу боротьбою з раком
Армстронг: "Я буду вибачатися все життя". Фото: reuters.com

Американський велогонщик Ленс Армстронг під час інтерв'ю з Опрою Вінфрі зізнався, що змушений був боротися з раком, і цим виправдовував застосування забороненого препарату.

"Я ріс у родині, де люди звикли боротися. Я був бійцем, моя мати, вона як і раніше не впала духом. Коли мені поставили діагноз "рак", я сказав, що зроблю все, щоб вижити. І подібне несамовите ставлення до справи, таку нещадність я переніс в спорт. І це погано.

Моїм коктейлем був лише еритропоетин. Але частіше використовував переливання крові. Яке дивним чином я практично виправдовував через свою життєву історію, свою боротьбу з раком", - сказав він.

Свій характер вважає далеко не ідеальним.

"Я зіпсований, глибоко зіпсований. Я думаю, що у всіх людей є свої недоліки. Я бачу гнів в людях. Зрада, все це є. Є люди, які підтримували мене, вірили мені, і вони мають повне право відчувати себе обдуреними. Буду вибачатися перед ними все своє життя. Я люблю велоспорт, це дійсно так. І хоча знаю, як люди будуть сприймати ці слова. Вони будуть говорити, що Армстронг нешанобливо поставився до "Тур де Франс", до жовтої майки, до самого спорту. Вони будуть праві", - підкреслив він.

Нагадаємо, Армстронг був викритий у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства. У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував вже завершив до того часу кар'єру Армстронга, анулювавши результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року, включаючи сім титулів переможця "Тур де Франс".

Зараз ви читаєте новину «Армстронг виправдовував використання допінгу боротьбою з раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі