середа, 16 січня 2013 12:18

Велоспорт можуть виключити з Олімпіади

Велоспорт можуть виключити з Олімпіади
Ленс Армстронг ФОТО: businessinsider.com

Велоперегони можуть бути виключені з програми літніх Олімпійських ігор у випадку, якщо з'ясується, що керівництво Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) було залучене в обширну мережу з використання допінгу, пов'язану з Ленсом Армстронгом.

Про подібні санкції заявив у вівторок член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дік Паунд агентству Рейтер. Паунд повідомив, що якщо Армстронгу вдасться довести причетність до скандалу UCI, то у МОК не залишиться іншого виходу, окрім як виключити велоспорт з програми Ігор.

Армстронг був викритий у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства. У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував Армстронга, який вже завершив до того часу кар'єру, та анулював результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року, включаючи сім титулів переможця "Тур де Франс". Пізніше з'ясувалося, що багато велогонщиків-партнерів американця знали про застосування ним допінгу.

У понеділок стало відомо, що Армстронг зізнався в застосуванні заборонених речовин з метою поліпшення результатів в інтерв'ю телеведучій Опрі Вінфрі. У ході інтерв'ю американець мав намір зробити зізнання загального характеру, не вдаючись у деталі. Вінфрі розмовляла з Армстронгом протягом 2,5 годин в рідному місті спортсмена Остіні (Техас).

Зараз ви читаєте новину «Велоспорт можуть виключити з Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі