понеділок, 05 листопада 2012 12:39

Англійці спалили дев'ятиметрове опудало Ленса Армстронга

Англійці спалили дев'ятиметрове опудало Ленса Армстронга
Кар'єру Армстронга остаточно добили вогнем. Фото: afp.com

У Великобританії спалили дев'ятиметрову фігуру американського велосипедиста Ленса Армстронга, викритого у вживанні допінга. Опудало опального велогонщика перетворили на попіл під час святкування "Ночі Гая Фокса".

Від семиразового переможця Le Tour de France вже відвернулися спонсори. Не виключено, що йому доведеться повернути усі зароблені на змаганнях призові. А тепер ще і британські уболівальники вирішили вбити останній цвях в труну із спортивною кар'єрою Армстронга, якого до недавнього часу називали найвидатнішим велогонщиком в історії, пише Бі-бі-сі.

Фігура Армстронга, яка тримає в руках табличку "За непотрібністю продається гоночний велосипед" і репнутий кубок з написом "Тур де Франс", спалена під час "Ночі вогнищ", яку британці щорічно відмічають після "Порохової змови". У XVII столітті група зловмисників на чолі з Гаєм Фоксом намагалася підірвати парламент і убити короля. В ході свят за традицією спалюється опудало Гая Фокса і інших персонажів.

Нагадаємо, що 24 серпня стало відомо, що знаменитого велогонщика Ленса Армстронга дискваліфікували із спорту довічно.

14 червня американське антидопінгове агентство висунуло офіційні звинувачення семиразовому переможцеві престижного велозмагання "Тур де Франс" в тому, що він довгий час застосовував допінгові препарати, більше того, він поширював їх серед інших спортсменів. Сторона звинувачення також запевняє, що Армстронг підбурював своїх колег вживати допінг.

Потім агентство позбавило спортсмена титулів і дискваліфікувало його зі спорту.

/media/video/465255/1_465255.mp4

Зараз ви читаєте новину «Англійці спалили дев'ятиметрове опудало Ленса Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі