пʼятниця, 18 січня 2013 12:39

"Неможливо виграти "Тур де Франс" сім разів без допінгу" - Армстронг

"Неможливо виграти "Тур де Франс" сім разів без допінгу" - Армстронг
Армстронг приймав не окремий препарат, а комплекс речовин. Фото: afp.com

Американський велогонщик Ленс Армстронг під час інтерв'ю з Опрою Вінфрі зізнався, що дійсно приймав заборонені речовини з метою поліпшення результатів.

Армстронг був викритий у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства. У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував Армстронга, який вже завершив до того часу кар'єру, анулювавши результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року, включаючи сім титулів переможця "Тур де Франс".

"Так, багато хто може назвати мене брехуном, і будуть не далекі від істини. Я дійсно приймав стимулюючі препарати, які були заборонені, але тепер я готовий сказати правду", - заявив американець в ході інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армстронга довічно дискваліфікували і відібрали всі перемоги на "Тур де Франс"

Армстронг відповів ствердно на кожне питання про застосування допінгу, зізнавшись, що це був не якийсь конкретний препарат, а цілий комплекс речовин. Спортсмен при цьому зазначив, що, можливо, однією з причин застосування ним заборонених препаратів є недостатній контроль за чистотою крові велогонщиків.

"З 1999 року, коли я почав показувати дійсно серйозні результати мене практично не перевіряли. Я проходив обстеження, можливо, 1-2 рази за сезон", - сказав він, зазначивши при цьому, що неможливо 7 разів виграти "Тур де Франс" без використання заборонених речовин.

При цьому спортсмен не став в сформованій ситуації нікого винити: "Тільки я винен у тому, що сталося".

"Я повністю визнаю, що приймав допінг з 1999 по 2005 роки, але вже не користувався забороненими препаратами, коли повернувся в спорт у 2009 році. Звинувачення антидопінгового агентства у тому, що я продовжував користуватися препаратами та після повернення, просто обурюють", - сказав він, зазначивши, що сьогодні тести дійсно працюють.

Зараз ви читаєте новину «"Неможливо виграти "Тур де Франс" сім разів без допінгу" - Армстронг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі