вівторок, 29 січня 2013 11:50

Міжнародний союз велосипедистів розпустив незалежну комісію у справі Армстронга

Міжнародний союз велосипедистів розпустив незалежну комісію у справі Армстронга
Армстронг росповсюджував допінг на "Тур де Франс". Фото: reuters.com

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) прийняв рішення розформувати незалежну комісію з розслідування зв'язку союзу зі схемою з розповсюдження допінгу, організованою американським велогонщиком Ленсом Армстронгом.

Таке рішення UCI прийняв внаслідок того, що Американське антидопінгове агентство (USADA), яке і висунуло звинувачення, і Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) відмовилися співпрацювати з комісією. Комісія була організована в листопаді минулого року. Її доповідь і рекомендації по ситуації повинні були бути представлені до розгляду не пізніше 1 червня 2013 року.

У результаті президент UCI Пет Маккуейд заявив, що замість незалежної комісії буде створений "Процес правди і врегулювання" (TRC).

"TRC буде найкращим способом для вивчення впливу допінгу на велоспорт у минулому і майбутньому, а також для того, щоб дещо розрядити обстановку, що дозволить велоспорту рухатися далі", - заявив Маккуейд.

Президент UCI додав, що організація йде на цей крок не без жалю, однак інших варіантів союзу не залишає позиція WADA, глава якої Джон Фейхі недавно заявив, що його організація не має наміру співпрацювати з комісією, пославшись на її можливу упередженість.

Очікується, що процес TRC буде запущено пізніше в цьому році, а його результати згодом будуть оприлюднені.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний союз велосипедистів розпустив незалежну комісію у справі Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі